Έτσι θα καταφέρεις να αποφύγεις τα spoilers σε Facebook και Twitter

    Από: Startup Team

Σε μια περίοδο που όλοι ασχολούνται με το Game of Thrones και το Avengers: Endgame, είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε με ποιον τρόπο μπορείς να αποφύγεις τα spoilers στα social media που χρησιμοποιείς καθημερινά. Σίγουρα τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει στο 100%, αφού ποτέ δεν ξέρεις από που θα σου ‘ρθει το χτύπημα, αλλά τουλάχιστον μπορείς να προφυλαχθείς με ορισμένα απλά βήματα σε Facebook και Twitter.

Πως να αποφύγεις τα spoilers στο Facebook

Στην περίπτωση του Facebook θα χρειαστεί να εγκαταστήσεις το Social Fixer, ένα δωρεάν extension για Chrome, Firefox, Opera και Safari, αλλά και για την Android έκδοση του Firefox browser. Πρόκειται για ένα εργαλείο που σου επιτρέπει να κρύψεις τα posts που αφορούν κάποιο συγκεκριμένο θέμα (π.χ. Game of Thrones, τελικοί NBA κλπ.) δηλώνοντας ορισμένες λέξεις ή φράσεις κλειδιά (keywords).

Αφότου κατεβάσεις το Social Fixer (από εδώ), συμφωνήσεις με τους Όρους Χρήσης και το εγκαταστήσεις στον web browser που χρησιμοποιείς, τότε άνοιξε το Facebook σε μια νέα καρτέλα. Φυσιολογικά θα σου ανοίξει αυτόματα ένα παράθυρο για το Social Fixer, αλλά σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό μπορείς να βρεις τις σχετικές επιλογές πατώντας στο εικονίδιο του “γαλλικού κλειδιού” που θα προστεθεί στον web browser.

Από εκεί θα δεις διάφορες επιλογές για φίλτρα αποκοπής ή να δημιουργήσεις τα δικά σου για τα θέματα που σε ενδιαφέρουν. Υπάρχει η επιλογή να μπλοκάρεις το περιεχόμενο για συγκεκριμένη ημέρα ή γενικότερα και μάλιστα να συμπεριλάβεις στο “μπλόκο” και τις αναρτήσεις των φίλων σου που μπορεί να περιλαμβάνουν τη λέξη κλειδί. Προσφέρεται και η επιλογή να μισοκρύβεται ένα επίμαχο post και να πατάς επάνω του για να σου εμφανιστεί.

Γενικότερα, πάντως, το Social Fixer περιλαμβάνει πολλά φίλτρα για τον έλεγχο του Facebook και αξίζει να ρίξετε μια ματιά για να το οργανώσετε στις δικές σας προτιμήσεις (π.χ. για να βλέπετε πάντοτε μόνο τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να βλέπετε ποιος σας έχει διαγράψει από φίλο του κλπ.).

Να τονίσουμε ότι το μπλοκάρισμα με το Social Fixer γίνεται μόνο στη desktop έκδοση του Facebook. Στη mobile εφαρμογή δεν λειτουργεί, ούτε στις mobile εκδόσεις των προαναφερθέντων web browsers, εκτός φυσικά του Firefox mobile όπου είναι διαθέσιμο το Social Fixer.

Πως να αποφύγεις τα spoilers στο Twitter

Στην περίπτωση του Twitter τα πράγματα είναι ακόμα πιο εύκολα και καλύπτεσαι τόσο στη mobile, όσο και στη desktop έκδοση του. Το μπλοκάρισμα γίνεται γενικότερα σε λέξεις κλειδιά που έχεις επιλέξει (Muted Words), αλλά θα πρέπει να δηλώσεις ξεχωριστά κάθε μία από αυτές για να μην εμφανίζεται στη ροή σου.

Θα χρειαστεί να μεταβείς στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου. Πάτησε στο εικονίδιο σου, στη συνέχεια “Settings” και από εκεί πήγαινε στην ενότητα “Privacy“. Εκεί θα δεις την κατηγορία “Safety” και διάλεξε την επιλογή “Muted Words” για να προσθέσεις όλες αυτές που θέλεις να μπλοκάρεις. Το μπλοκάρισμα καλύπτει τόσο την απλή μορφή της λέξης, όσο και τα σχετικά hashtags, αλλά θα χρειαστεί να γράψεις όσο το δυνατόν περισσότερες για το θέμα που θέλεις να μπλοκάρεις (π.χ. GoT, Game of Thrones, Arya, Jon Snow, Winterfell κλπ.).

Το μπλοκάρισμα μπορεί να ρυθμιστεί για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, καθώς και να εφαρμοστεί και στις ειδοποιήσεις. Παρόλα αυτά, δεν θα τη γλιτώσετε σε περίπτωση που κάποιος απλά ανεβάζει φωτογραφίες ή videos…

Πηγή: Techgear.gr