Η ABB Formula E ανέδειξε την υπεροχή της ηλεκτροκίνησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης

    Από: Startup Team
  • Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E ABB FIA επέστρεψε στο αεροδρόμιο Tempelhof για τους γύρους 7 και 8 της 9ης σεζόν.
  • Η τεχνολογία ABB B&R συμβάλλει στην επιτάχυνση της υιοθέτησης ηλεκτρικών οχημάτων, μειώνοντας το κόστος και βελτιώνοντας την απόδοση των μπαταριών.
  • Η ABB E-mobility θα παρέχει τις απαραίτητες υποδομές φόρτισης στους Special Olympics του Βερολίνου τον Ιούνιο.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E επέστρεψε στο αεροδρόμιο Tempelhof του Βερολίνου, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επιστροφή του Παγκοσμίου Πρωτάθληματος ABB FIA Formula E σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές της ABB. Ήταν υπέροχο που ο αγώνας φέτος συνέπεσε με την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, οι διοργανωτές της οποίας, όπως η Formula E και η ABB, εργάζονται για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος, μέσω της αυξημένης υιοθέτησης ηλεκτροκίνητων οχημάτων», δήλωσε η Daniela Lužanin, επικεφαλής της ABB Formula E.

Η ABB διαδραματίζει βασικό ρόλο στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Γερμανία, παρέχοντας λύσεις ρομποτικής και αυτοματισμού και συμβάλλοντας στη δημιουργία των υποδομών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων της χώρας. Για τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο που σκέφτονται την απόκτηση ενός ηλεκτρικού οχήματος, η απόφαση επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από δύο παράγοντες: την τιμή και την αυτονομία. Αυτό καθιστά την παραγωγή μπαταριών ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς αντιπροσωπεύουν περίπου το 1/3 του κόστους ενός ηλεκτρικού οχήματος και η ποιότητά τους επηρεάζει άμεσα τον χρόνο αυτονομίας ανά φόρτιση.

Καθ’ όλη τη διαδικασία της συναρμολόγησης των μπαταριών, η ABB βοηθά τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να πληρούν τις κρίσιμες απαιτήσεις ποιότητας και να ελαχιστοποιούν το κόστος παραγωγής, ώστε να κάνουν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα πιο προσιτά. Για παράδειγμα, οι μονάδες ακτίνων Χ της γερμανικής εταιρείας Exacom σαρώνουν 175 κύτταρα ανά λεπτό, μετακινώντας τα μεμονωμένα σε υψηλές ταχύτητες με χρήση του συστήματος μεταφοράς ACOPOStrak από το Τμήμα Αυτοματισμού Μηχανών (B&R) της ABB. Εκτός από τον πιο ήπιο χειρισμό από τους συμβατικούς μεταφορείς, τα ACOPOStrak προσφέρουν εξαιρετικά ταχεία επιτάχυνση και επιβράδυνση, γεγονός που συμβάλλει στην πιο γρήγορη τοποθέτηση, αυξάνοντας παράλληλα την απόδοση.

Όσον αφορά στις υποδομές που απαιτούνται για τη φόρτιση αυτών των ηλεκτρικών οχημάτων, η ABB είναι πρωτοπόρος στη Γερμανία με 3.519 φορτιστές DC εγκατεστημένους σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι 129 βρίσκονται στο Βερολίνο. Η ABB είναι επίσης μία από τις 20 εταιρείες που εργάζονται στο project φόρτισης υψηλής απόδοσης HoLa, ένα έργο που χρηματοδοτείται από τη γερμανική κυβέρνηση. Είναι το πρώτο στον κόσμο project φόρτισης megawatt για HGVS, συμβάλλοντας στη διευκόλυνση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών με μηδενικές εκπομπές.

Το επόμενο αθλητικό event που πρόκειται να λάβει χώρα στη γερμανική πρωτεύουσα είναι τα Special Olympics, που θα πραγματοποιηθούν από τις 17 έως τις 25 Ιουνίου. Για πρώτη φορά, η Γερμανία θα φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση χωρίς αποκλεισμούς στον κόσμο, όπου χιλιάδες αθλητές θα αγωνιστούν σε 26 κατηγορίες. Η ABB είναι συνεργάτης του γερμανικού οργανισμού Special Olympics για περισσότερα από 20 χρόνια. Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι της ABB θα προσφέρουν για μία ακόμα φορά την υποστήριξή τους ως εθελοντές στους αθλητικούς χώρους. Επιπλέον, η ABB E-mobility θα προμηθεύει και θα διαχειρίζεται τις υποδομές φόρτισης για περισσότερα από 60 ηλεκτρικά λεωφορεία που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Η ABB οδηγεί επίσης στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και στον κλάδο των σιδηροδρομικών μεταφορών, καθώς η εταιρεία συνεργάζεται με τη Stadler, την Ελβετική βιομηχανία κατασκευής σιδηροδρομικών οχημάτων, για να διευκολύνει τις ενεργειακά αποδοτικές και βιώσιμες μεταφορές για τον φορέα Berliner Verkehrsbetriebe (BVG). Η τελευταία γενιά μετατροπέων έλξης της ABB εγκαθίσταται σε περισσότερα από 600 βαγόνια του μετρό της γερμανικής πρωτεύουσας. Η αντικατάσταση του 30χρονου στόλου με σύγχρονα οχήματα, εξοπλισμένα με εξατομικευμένη τεχνολογία ABB, ανταποκρίνεται στην ανάγκη για πιο αξιόπιστες και αποτελεσματικές υπηρεσίες μεταφορών, ενώ συμβάλλει στην εξυπηρέτηση του αυξανόμενου αριθμού επιβατών.

Το 2022, η ABB εξαγόρασε την επιχείρηση PowerTech Converter (PTC), τον κορυφαίο προμηθευτή λύσεων βοηθητικών μετατροπέων ισχύος για ελαφρά σιδηροδρομικά οχήματα και μετρό με έδρα το Βερολίνο. Αυτές οι λύσεις παρέχουν την ισχύ που απαιτείται για ζωτικής σημασίας συστήματα τα οποία βελτιώνουν την άνεση των επιβατών, όπως το σύστημα HVAC, ο φωτισμός, ο εξοπλισμός ασφαλείας, οι πόρτες, καθώς και η φόρτιση των μπαταριών του οχήματος. Ο συνδυασμός αυτών των συμπληρωματικών προσφορών επιτρέπει πλέον στην ABB να καινοτομεί και να αναπτύσσει ακόμα πιο ενεργειακά αποδοτικές λύσεις.

Μετά τους δύο αγώνες στο Βερολίνο, το Πρωτάθλημα ABB Formula E θα ταξιδέψει στη θρυλική πίστα δρόμου του Μονακό στις 6 Μαΐου. Το πρόγραμμα της 9ης σεζόν περιλαμβάνει 16 αγώνες σε 11 διεθνείς προορισμούς.