Η αιχμή της τεχνολογίας και η οικονομική επικαιρότητα στο επίκεντρο των δράσεων της Pobuca

    Από: Startup Team

Σε πέντε σημαντικές πρωτοβουλίες, με γνώμονα την συμβολή των νέων τεχνολογιών και των λύσεων CRM στην βελτίωση του επιχειρείν και της οικονομικής δραστηριότητας προχώρησε η Pobuca (πρώην SiEBEN), η ταχέως αναπτυσσόμενη scale-up εταιρεία παροχής κορυφαίου CRM software.

Ο μήνας Οκτώβριος ήταν ιδιαίτερα έντονος από πλευράς δραστηριότητας για την Pobuca, με την ατζέντα πρωτοβουλιών και δράσεων να εστιάζει σε δύο βασικούς πυλώνες: την συμβολή των τεχνολογιών αιχμής στην βελτίωση της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων, και στους τρόπους κατά τους οποίους μια ελληνική εταιρεία μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις ενός απαιτητικού οικονομικού περιβάλλοντος προκειμένου να είναι βιώσιμη και αποτελεσματική.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των Dynamics 365 και Pobuca Loyalty workshops, το οποία διοργανώθηκαν στα γραφεία της Microsoft, τα άκρως καταρτισμένα στελέχη της Pobuca προχώρησαν σε μια ολοκληρωμένη χαρτογράφηση των προοπτικών  που προσφέρονται μέσω των λύσεων CRM, ενώ αναλύθηκαν εκτενώς καινοτόμοι τρόποι υποστήριξης των B2B πωλήσεων και του customer loyalty καθώς και οι δυνατότητες ενίσχυσης της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων. Παράλληλα οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν και πρακτικά τις δυνατότητες του CRM καθώς στο πλαίσιο της ζωντανής επίδειξης που πραγματοποιήθηκε, παρουσιάστηκαν οι λειτουργίες που προσφέρονται μέσω της καινοτόμου CRM σουίτας της Pobuca.

Επίσης η εταιρία παρουσίασε το Pobuca Connect Relationships, το πρώτο Ελληνικό CRM σε συνδρομητική μορφή με έμφαση στη λειτουργία μέσω κινητού τηλεφώνου και την απλότητα στη χρήση. Πέρα από τη διαχείριση του συνόλου των επαφών μιας επιχείρησης, επιτρέπει την οργάνωση εργασιών που αφορούν τους πελάτες και την ενημέρωση των ευκαιριών πώλησης. Η εγκατάσταση και η χρήση του είναι πολύ απλή, χωρίς να απαιτούνται υπηρεσίες υλοποίησης.

Παράλληλα, έχοντας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της την περαιτέρω ανάπτυξη λύσεων Τεχνητής Νοημοσύνης, η Pobuca διοργάνωσε τον Οκτώβριο ανοιχτή συζήτηση με την συμμετοχή του συγγραφέα και στρατηγικού της συμβούλου-ειδικού σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης κ. Γιώργου Ζαρκαδάκη. Στο πλαίσιο της συζήτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Microsoft, αναλύθηκαν οι τρόποι κατά τους οποίους η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να συμβάλει στον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. Στην παρουσίαση του, ο κ. Ζαρκαδάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αυτοματοποίηση των διαδικασιών με την χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης ενώ υπογράμμισε τις δυνατότητες που προσφέρονται για την δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Τον κ. Ζαρκαδάκη πλαισίωσαν με τις παρουσιάσεις τους ο κ. Ισίδωρος Σιδερίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Pobuca καθώς και ο CTO της εταιρείας κ. Σταύρος Λαγγούσης.

Επίσης τον Οκτώβριο, και στο περιθώριο της 23ης Συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση, στην οποία η Pobuca συμμετείχε ως χορηγός, πραγματοποιήθηκε συνάντηση και ανοιχτή συζήτηση με τους πελάτες και συνεργάτες της εταιρείας, σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Συνεργάτη του ΙΟΒΕ κ. Άγγελου Τσακανίκα. Η συζήτηση, η οποία προηγήθηκε της εκδήλωσης του Economist με κεντρικό ομιλητή τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, εστίασε στις οικονομικές και επιχειρηματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει μια χώρα στην σύγχρονη ευρωπαϊκή αγορά, ενώ ο κ. Σιδερίδης αναφέρθηκε στους τρόπους κατά τους οποίους μια επιχείρηση μπορεί να προσαρμοστεί στις συνθήκες που διαμορφώνονται ούτως ώστε να καταστεί βιώσιμη, ανταγωνιστική και ισχυρή.

«Ως εταιρεία που δραστηριοποιείται σε ένα δυναμικά μεταβαλλόμενο περιβάλλον, βασικό κομμάτι της λειτουργίας μας είναι να παρακολουθούμε από κοντά όλες τις εξελίξεις που σχετίζονται τόσο με τον τομέα δραστηριότητας μας όσο και με το ευρύτερο οικοσύστημα της εγχώριας και παγκόσμιας οικονομίας. Μέσω των ανοιχτών συζητήσεων και των σεμιναρίων τεχνολογίας που διοργανώνουμε κατά καιρούς, επιδιώκουμε να καταγράφουμε τον παλμό της αγοράς και να μοιραζόμαστε με το κοινό τις εμπειρίες και τα συμπεράσματα που προκύπτουν ως αποτέλεσμα της δραστηριότητας μας. Παράλληλα θεωρούμε χρέος μας την ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου για τις τεχνολογίες αιχμής και τις προοπτικές που προσφέρουν αυτές, καθιστώντας κάθε εταιρεία ανταγωνιστική και αποτελεσματική» αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pobuca κ. Ισίδωρος Σιδερίδης.