Η Airbus θα κατασκευάζει drones και οχήματα με 3D εκτυπωτή

    Από: Startup Team

Η Airbus δημιούργησε κοινοπραξία με εταιρεία 3D εκτυπώσεων για την κατασκευή drones και αυτόνομων οχημάτων.

Η Neorizon προέκυψε από την κοινοπραξία μεταξύ Airbus και της startup Local Motors Industries η οποία εξειδικεύεται στις τρισδιάστατες εκτυπώσεις και εδρεύει στο San Francisco, με σκοπό την κατασκευή αυτόνομων οχημάτων σε εργοστάσιο στο Μόναχο.

Σύμφωνα με τον Dirk Hoke, γενικό διευθυντή της Airbus Defence, η κοινοπραξία θα φέρει κοντά μηχανικούς αεροδιαστημικής με δεκαετίες εμπειρίας και τα εργαλεία της Local Motors που κατασκευάζει οχήματα με τη χρήση 3D εκτυπωτών, ενώ υπάρχει ανοικτό και το ενδεχόμενο της συνεργασίας με ακόμα πιο πολλές εταιρείες.

Όσον αφορά τη Local Motors Industries, η συνεργασία με την Airbus είναι η «ανταμοιβή» των προσπαθειών της εταιρείας που κατασκεύαζε concept αυτοκίνητα αλλά και αυτά που έβγαιναν απο 3D εκτυπωτή το 2007. Επίσης, η εταιρεία έχει στην κατοχή της το Olli, το αυτόνομο όχημα που παρουσίασε το 2016 το οποίο κατασκευάστηκε με 90% λιγότερα εξαρτήματα από τα παραδοσιακά οχήματα, με τα υλικά από τα οποία κατασκευάστηκε να είναι προέρχονται 100% από ανακυκλωμένα υλικά.

Τα εμπόδια για να μπουν στη γραμμή παραγωγής αυτού του είδους τα οχήματα είναι πως θα πρέπει να «χτιστεί» ένα δίκτυο προμηθευτών που θα μπορεί να κατασκευάσει μαζικά τα κατάλληλα εξαρτήματα. Σύμφωνα με την Toyota, ένα αυτοκίνητο αποτελείται από 30.000 εξαρτήματα τα οποία κατασκευάζονται από χιλιάδες εταιρείες ανά τον κόσμο, οπότε είναι εμφανής η δυσκολία στο να δημιουργηθεί ένα τέτοιο δίκτυο.

Η Airbus ξεκίνησε να συνεργάζεται με την LMI το 2016 όταν η εταιρεία συμμετείχε σε ένα διαγωνισμό έξι εβδομάδων πάνω στο σχεδιασμό, την κατασκευή και το χειρισμό ενός drone. Το συγκεκριμένο όχημα, έκανε την Airbus να συμμετάσχει πιο ενεργά στο project με τη Local Motors Industries μιας και το cloud λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε, βασίστηκε στην τεχνητή νοημοσύνη για να καταφέρει να κάνει το drone να πετάξει αυτόνομα.

Πηγή: autonomous.gr