Η αλλαγή ασφαλείας που εφάρμοσε το Instagram

    Από: Startup Team

Σε περίπτωση που δεν το αντιληφθήκατε, το Instagram έχει προσθέσει ένα νέο χαρακτηριστικό ώστε να μπορούν οι χρήστες να διαχειρίζονται καλύτερα τα ευαίσθητα δεδομένα τους που μοιράζονται σε τρίτες εφαρμογές.

Από τα Settings μπορείς πλέον (ή, σωστότερα, θα μπορείς σε λίγο) να βλέπεις ποιες συνεργαζόμενες τρίτες υπηρεσίες έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σου, όνομα, τηλέφωνο, πληροφορίες προφίλ, φωτογραφίες κ.λπ.

Μέσω του μενού Settings –> Security –> Apps and Websites, θα μπορείς πλέον εύκολα και απλά να επιτρέπεις ή να απαγορεύεις την πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία σου.

Και είναι αλήθεια πως μέχρι τώρα, με αυτό τον τεράστιο αριθμό των εφαρμογών που σου ζητάνε να φορτώσουν φωτογραφίες από το Instagram, δεν ήταν εύκολη η παρακολούθηση του πράγματος. Το Instagram έκανε πιο διαφανή τη διαδικασία, απλοποιώντας κατά πολύ το πράγμα.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως το Instagram μας λέει ότι η υπηρεσία μπορεί να χρειαστεί ακόμα και έξι μήνες για να δουλέψει κανονικά σε όλο τον κόσμο, ένα ασυνήθιστα μεγάλο χρονικό διάστημα δηλαδή, εντελώς παράξενο τόσο για το πώς δουλεύει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο όσο και σύσσωμη η βιομηχανία της τεχνολογίας…

Πηγή: newsbeast.gr