Η Apple λανσάρει το AppleTV+ με $4,99

    Από: Startup Team

Η Apple ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η νέα υπηρεσία της, Apple TV+, θα κυκλοφορήσει την 1η Νοεμβρίου και θα κοστίζει 4,99 δολάρια το μήνα – αποτελώντας τη φθηνότερη επιλογή μεταξύ των εδραιωμένων επιλογών (To δημοφιλέστερο όλων, το Netflix κοστίζει 12,99 δολάρια/μήνα, ενώ η Disney+ χρεώνει 6,99 δολάρια/μήνα).

Η προσφορά της Apple περιλαμβάνει επίσης δωρεάν συνδρομή ενός έτους για καταναλωτές που θα αγοράσουν οποιαδήποτε νέα συσκευή της εταιρείας.

Οι μετοχές του Netflix κατέγραψαν πτώση άνω του 3% μετά την ανακοίνωση της Apple, ενώ οι τίτλοι της Disney υποχώρησαν περισσότερο από 2%.

Η κίνηση “ματ” της Apple δίνει ένα ακόμη “χαστούκι” στo Netflix: η τελευταία τριμηνιαία οικονομική κατάσταση κερδοφορίας της εταιρείας αποκάλυψε μείωση των συνδρομητών της στις ΗΠΑ και πολύ λιγότερες νέες εγγραφές χρηστών από ό,τι αναμενόταν σε διεθνές επίπεδο.

Οι μετοχές της υπηρεσίας streaming Roku -που είναι ευθέως ανταγωνιστική της Apple TV- δέχθηκε το ισχυρότερο πλήγμα, καθώς βυθίστηκε κατά 12% την Τρίτη.

Η Apple TV+ θα παρέχει αυθεντικό τηλεοπτικό περιεχόμενο της Apple, και αποτελεί την τελευταία προσπάθεια της εταιρείας να επεκτείνει την γκάμα των υπηρεσιών που προσφέρει και να αντισταθμίσει τη μείωση που καταγράφουν οι πωλήσεις των συσκευών iPhone. Οι λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα υπηρεσία streaming κάλυψαν μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος του φετινού Apple event. Στην εκδήλωση, οι καταναλωτές είχαν την ευκαιρία να ρίξουν μια ματιά στο νέο iPhone 11, το αναβαθμισμένο iPad 7ης γενιάς, το νέο Apple Watch Series 5, καθώς και στη νέα συνδρομητική υπηρεσία παιχνιδιών της Apple: το Apple Arcade.

Πηγή: capital.gr