Η αξία των ανέπαφων mobile πληρωμών θα εκτοξευθεί κατά 220%

    Από: Startup Team

Αλματώδης αναμένεται να είναι την επόμενη πενταετία ο ρυθμός ανάπτυξης των ανέπαφων συναλλαγών μέσω mobile συσκευών, με την τεχνολογία να μετασχηματίζει ριζικά τον τομέα των πληρωμών. Οι ανέπαφες πληρωμές μέσω φορητών συσκευών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, θα εκτοξευθούν κυριολεκτικά, αυξανόμενες κατά 220% την περίοδο 2022-2027.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Juniper Research, η αξία των ανέπαφων πληρωμών αναμένεται να φτάσει τα $10 τρισ. μέχρι το 2027, από $4,6 τρισ. το 2022. Την αλματώδη ανάπτυξη των contactless συναλλαγών θα τροφοδοτήσουν οι επενδύσεις στο υφιστάμενο οικοσύστημα πληρωμών, όπως στα τερματικά POS (Point-of-Sale).

Ήδη η αντικατάσταση της πιστωτικής κάρτας από το smartphone ή smartwatch είναι μια τάση έντονη και στην ελληνική αγορά, με τις περισσότερες τράπεζες είτε να αναπτύσσουν δικές τους εφαρμογές ψηφιακών πορτοφολιών, είτε να υποστηρίζουν εφαρμογές που γίνονται όλο και πιο διαδεδομένες.

Ειδικά μετά την πανδημία – που αύξησε σημαντικά τη χρήση των ανέπαφων συναλλαγών για λόγους προστασίας – οι Έλληνες καταναλωτές, που κάνουν τις συναλλαγές τους σε POS με τη βοήθεια του smartphone, έχουν στα… χέρια τους νέες επιλογές, που στόχο έχουν την πιο γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr