Η γκάφα του Instagram με τα δεδομένα εκατομμυρίων influencers και celebrities

    Από: Startup Team

Τα προβλήματα δεν λένε να τελειώσουν για τη Facebook και τα προϊόντα – υπηρεσίες της. Μέχρι σήμερα είχε μείνει έξω από τον χορό των αρνητικών ειδήσεων το Instagram, καθώς η πλειοψηφία τους αφορούσε το Facebook και λιγότερο το WhatsApp, ωστόσο, η σημερινή αποκάλυψη ίσως κλονίσει την εμπιστοσύνη των “σημαντικότερων” χρηστών του Instagram.

Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για κάποιο κενό ασφαλείας ή επίθεση από hackers, αλλά για μια σημαντική απροσεξία που ανακαλύφθηκε από τον ερευνητή ασφαλείας Anurag Sen. Πρόκειται για μια βάση δεδομένων με πληροφορίες για εκατομμύρια λογαριασμούς από influencers και celebrities που απλά υπήρχε στο Amazon Web Services χωρίς καν να προστατεύεται από password!

Αυτό σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να ρίξει μια ματιά σε πληροφορίες όπως βιογραφικά σημειώματα, αριθμό followers, τοποθεσίες, διευθύνσεις email και τηλεφωνικούς αριθμούς, καθώς και να πάρει στα χέρια του αυτά τα δεδομένα χωρίς κόπο.

Η βάση δεδομένων ανήκε σε μια εταιρεία από την Ινδία που ασχολείται με το social media marketing, την Chtrbox. Αποδεικνύεται, επίσης, ότι η πλειοψηφία αυτών των celebrities και influencers δεν είχε καμία συνεργασία με τη συγκεκριμένη εταιρεία και πλέον η Facebook διενεργεί έρευνα για να μάθει πως κατάφερε να συγκεντρώσει όλες αυτές τις ιδιωτικές πληροφορίες.

Πηγή: Techgear.gr