Η Google εξαγόρασε και επανακυκλοφορεί το app Socratic

    Από: Startup Team

Η Socratic ιδρύθηκε το 2013 από τους Chris Pedregal και Shreyans Bhansali με στόχο τη δημιουργία μιας κοινότητας που θα έκανε τη μάθηση προσιτή σε όλους τους μαθητές. Αρχικά, η εφαρμογή περιλάμβανε μία πλατφόρμα ερωταπαντήσεων όπου οι μαθητές μπορούσαν να θέτουν τις ερωτήσεις τους και να λαμβάνουν απαντήσεις από ειδικούς.

Το 2015, όταν η Socratic σήκωσε 6 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση Series A, η κοινότητά της είχε φτάσει τους 500 χιλ. μαθητές. Σταδιακά, η εταιρεία άρχισε να εστιάζει λιγότερο στο να συνδέει μαθητές και περισσότερο στην χρηστικότητα. Στις αρχές του 2018, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα απέσυρε εντελώς τα στοιχεία δικτύωσης της εφαρμογής ενώ λίγο αργότερα έκλεισε την online πλατφόρμα της, κρατώντας μόνο την εφαρμογή.

Η κίνηση αυτή, που προκάλεσε αντιδράσεις από τους χρήστες ήτα, σύμφωνα με το TechCrunch, στρατηγική καθώς η εφαρμογή διαμορφωνόταν σε ένα AI προϊόν της Google. Σύμφωνα με δημοσίευση στο blog της Socratic, η ανανεωμένη εφαρμογή που κυκλοφορεί στο iOS χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει τους χρήστες. Το μοτίβο ερωτήσεις- απαντήσεις παραμένει το ίδιο όμως τώρα οι απαντήσεις είναι αυτοματοποιημένες, ενώ η Google έχει προσθέσει πολλά εργαλεία για τη διευκόλυνση των μαθητών.

Τι κερδίζει όμως η Google από αυτήν την εξαγορά; Η πλατφόρμα της Socratic θα μπορούσε να βοηθήσει την τεχνολογία του Google Assistant σε διάφορες πλατφόρμες, καθώς ο εικονικός βοηθός θα μπορούσε να μάθει να απαντά σε πιο σύνθετες ερωτήσεις που δεν «γνώριζε» μέχρι σήμερα.

Πηγή: startupper.gr