Η Huawei ανακοίνωσε τον 5G SoC επεξεργαστή που θα ενσωματωθεί στη νέα σειρά Mate30

    Από: Startup Team

«O Kirin 990 (5G) είναι η πρώτη κατηγορία SoC 5G παγκοσμίως που θα επιτρέψει στους τελικούς χρήστες να έχουν πρόσβαση σε εξαιρετική εμπειρία συνδεσιμότητας 5G κατά το πρώτο έτος της εμπορευματοποίησης της” δήλωσε ο Richard. «Για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των χρηστών για βελτιωμένες εμπειρίες 5G στην εποχή του 5G, ο Kirin 990 (5G) έχει αναβαθμιστεί πλήρως από την άποψη της απόδοσης και της αποδοτικότητας της ισχύος, της τεχνητής νοημοσύνης και της ISP, αναβαθμίζοντας την εμπειρία χρήσης των smartphones σε νέο επίπεδο».

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο Kirin 990 (5G), έχει επίσης σχεδιαστεί για να αποφέρει εντυπωσιακά αναβαθμισμένες επιδόσεις, ενεργειακή απόδοση, δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης και νέες δυνατότητες στη φωτογραφία, προσφέροντας καλύτερη εμπειρία στους χρήστες smartphone 4G.

Η πρώτη ναυαρχίδα 5G SoC του κόσμου πρόκειται να φέρει εξαιρετικά γρήγορη συνδεσιμότητα 5G

Ο Kirin 990 (5G) της Huawei είναι το πρώτο 5G SoC στον κόσμο και υποστηρίζει την πιο συμπαγή λύση smartphone 5G. Με την τελευταίας τεχνολογίας 7 Nm + EUV διαδικασία κατασκευής, στον Kirin 990 (5G) είναι ενσωματωμένο το 5G, καταλαμβάνοντας μια μικρότερη περιοχή και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, o Kirin 990 (5G) είναι oπρώτος πλήρης συχνότητας 5G για την υποστήριξη τόσο των μη αυτόνομων (NSA) όσο και των αυτόνομων (SA) αρχιτεκτονικών, καθώς και των ζωνών πλήρους συχνότητας TDD/FDD, επιτρέποντάς του να φιλοξενεί απαιτήσεις υλικού σε ποικίλα δίκτυα και λειτουργίες δικτύου. Με βάση την εξαιρετική δυνατότητα συνδεσιμότητας 5G της Balong 5000, ο Kirin 990 (5G) παρέχει έναν κορυφαίο ρυθμό μέγιστης μείωσης των 2,3 Gbit/s και μια μέγιστη ταχύτητα ζεύξης 1,25 Gbit/s, προσφέροντας απαράμιλλες εμπειρίες 5G στον κλάδο.

Πρωτοποριακή αρχιτεκτονική NPU για εύρωστη υπολογιστική ισχύ τεχνητής νοημοσύνης στην εποχή 5G

Ο Kirin 990 (5G) είναι το πρώτο εμβληματικό SoC που περιλαμβάνει ένα διττό NPU κατασκευασμένο με την αρχιτεκτονική da Vinci, η οποία περιλαμβάνει μεγάλους πυρήνες NPU και μικρούς πυρήνες NPU. Οι μεγάλοι πυρήνες επιτυγχάνουν υψηλή απόδοση και απόδοση ισχύος σε βαριές υπολογιστικές περιπτώσεις, ενώ η μικροσκοπική βασική δομή, η πρώτη στον κλάδο, ενδυναμώνει τις εφαρμογές χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, αξιοποιώντας πλήρως την ευφυή υπολογιστική ισχύ που έφερε η καινοτόμα αρχιτεκτονική NPU.

Η premium απόδοση και η ενεργειακή αποδοτικότητα ορίζει ένα σημείο αναφοράς της βιομηχανίας για ταχύτερη εμπειρία 5G

Από την άποψη της CPU, ο Kirin 990 διαθέτει μια δομή ισχύος τριών επιπέδων, αποτελούμενη από δύο εξαιρετικά μεγάλους πυρήνες, δύο μεγάλους πυρήνες και τέσσερις μικρούς πυρήνες, με κυρίαρχη συχνότητα έως 2,86 GHz. Επιπλέον, ο Kirin 990 χρησιμοποιεί μια GPU Mali-G76 16 πυρήνων και το νέο Smart cache σε επίπεδο συστήματος για έξυπνη διανομή ροής, η οποία μπορεί να εξοικονομήσει αποτελεσματικά το εύρος ζώνης και τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Για εμπειρίες gaming, οKirin 990 (5G) υποστηρίζει ένα αναβαθμισμένο Kirin gaming + 2,0 που επιτρέπει την αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ της υποδομής υλικού και των λύσεων, προσφέροντας κορυφαία ομαλή και γρήγορη εμπειρία παιχνιδιού.

Πρόσφατα αναβαθμισμένο ISP 5.0 για υπέροχη εμπειρία φωτογραφίας

Όσο για τη φωτογραφία, ο Kirin 990 (5G) παρέχει το ολοκαίνουργιο επαγγελματικό hardware ISP 5.0 με block-matching και 3D filtering (BM3D) τα οποία συμβάλλουν στην καταγραφή φωτεινότερων και πιο ευκρινών εικόνων χαμηλού θορύβου (noire reduction) σε περιβάλλον  χαμηλού φωτισμού. Είναι επίσης το πρώτο που χρησιμοποιεί βίντεο dual-domain video NR για πιο ακριβή επεξεργασία θορύβου για βίντεο. Επιπλέον, το βίντεο σε πραγματικό χρόνο μετά την επεξεργασία και την απόδοση με βάση την κατάτμηση AI μπορεί να προσαρμόσει το πλαίσιο χρώματος εικόνας ανά καρέ για να φέρει ένα αποτέλεσμα κινηματογραφικής ποιότητας.

Επιπλέον, η Huawei αποκάλυψε το πρόσφατα σχεδιασμένο HUAWEI P30 Pro, το οποίο είναι ένα από τα δημοφιλέστερα έξυπνα smartphones της Huawei. Το αναβαθμισμένο HUAWEI P30 Pro συνεχίζει να φέρει την κομψή σχεδίαση και την πρωτοποριακή τεχνολογία απεικόνισης της σειράς HUAWEI P και είναι διαθέσιμο σε δύο νέα χρώματα που δημιουργούν τάσεις και είναι κατασκευασμένα με μία διαδικασία matte surface sanding. Το Mystic Blue που θυμίζει τον ουρανό όταν αντανακλάται στη θάλασσα, και ένα Misty Lavender, που μοιάζει με το χρώμα της θάλασσας κάτω από το ηλιοβασίλεμα. Επιπλέον, οι πρόσφατα αναβαθμισμένες δυνατότητες επεξεργασίας φωτογραφιών και βίντεο παρέχουν ανώτερη λειτουργία σε όλα τα εικαστικά, ενώ το νέο λειτουργικό EMUI 10 προσφέρει στον χρήστη ένα νέο επίπεδο έξυπνης εμπειρίας ζωής.

Τέλος, ο Richard Yu παρουσίασε επισήμως τα HUAWEI FreeBuds 3, τα νέα εμβληματικά ασύρματα ακουστικά της χρονιάς. Τα HUAWEI FreeBuds 3 παρέχουν στους χρήστες μια πιο άνετη εμπειρία χρήσης και ένα ωραίο κράτημα σε μια στρογγυλή θήκη. Θα κυκλοφορήσουν με δύο επιλογές χρώματος: μαύρο και άσπρο. Ως τα πρώτα ασύρματα ακουστικά που τρέχουν με τον ισχυρό Kirin a1 chip της Huawei, τα HUAWEI FreeBuds 3 παρέχουν σταθερή και γρήγορη συνδεσιμότητα, εντυπωσιακή ποιότητα ήχου και έξυπνη εμπειρία μείωσης θορύβου. Είναι το πρώτο ανοιχτό ασύρματο ακουστικό του κόσμου παρέχει πραγματική απόδοση μείωσης θορύβου.

Η σειρά HUAWEI Mate που τροφοδοτείται από τα νέα chips της σειράς Kirin 990 θα έρθει σύντομα μέσα στον Σεπτέμβριο. Μείνετε συντονισμένοι με την λαμπρή απόδοση 5G και την έξυπνη εμπειρία του.

Πηγή: startupper.gr