Η IKEA επενδύει στην τεχνολογία «έξυπνου σπιτιού»

    Από: Startup Team

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει σημαντικά σε μια νέα μονάδα, ονόματι Ikea Home smart, η οποία θα είναι υπεύθυνη για το αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο έξυπνων συσκευών της.

«Αποφασίσαμε να επενδύσουμε σημαντικά στο Smart Home στην IKEA για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη. Αυτή είναι η μεγαλύτερη νέα επιχείρηση που ιδρύουμε από το λανσάρισμα του παιδικού IKEA», δήλωσε ο Peter van der Poel, διευθυντής Range & Supply της εταιρείας.

«Η επιχειρηματική μονάδα της IKEA Home smart θα οδηγήσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό όλης της γκάμας της IKEA, βελτιώνοντας και μεταμορφώνοντας τις υφιστάμενες επιχειρήσεις και αναπτύσσοντας νέες επιχειρήσεις που θα φέρουν διαφορετικά, έξυπνα προϊόντα σε πολλούς ανθρώπους», σχολίασε ο Björn Block, παγκόσμιος επικεφαλής της εταιρείας, σε σχετικό δελτίο τύπου. «Μόλις ξεκινήσαμε».

Οι φιλοδοξίες της IKEA για το έξυπνο σπίτι έγιναν για πρώτη φορά ορατές το 2015 με την κυκλοφορία τραπεζιών και λαμπτήρων που φόρτιζαν ασύρματα τηλέφωνα συμβατά με Qi. Το 2017, η εταιρεία επεκτάθηκε σε έξυπνο φωτισμό, ενώ τώρα συνεργάζεται με τη Sonos για το λανσάρισμα ενός χαμηλού κόστους συστήματος οικιακού ήχου και αναμένεται να ξεκινήσει να πουλά τα πρώτα έξυπνα στόρια της, από την 1η Οκτωβρίου.

Η εταιρεία φαίνεται να ποντάρει σημαντικά στην τεχνολογία και αυτό επισφραγίζεται με την τελευταία της κίνηση. Η IKEA μπαίνει σε ένα «κλειστό κλαμπ» και ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί – με τη δυναμική που της δίνουν οι 780 εκατ. μηνιαίοι πελάτες της – τους γίγαντες του Smart Home, Google, Apple και Amazon.

Πηγή: startupper.gr