Η Κίνα η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου για τη βιομηχανία των smartphones

    Από: Startup Team

Αδιαμφισβήτητη παγκόσμια υπερδύναμη για την αγορά των smartphones παραμένει η Κίνα, που κρατά τα σκήπτρα, ως η χώρα με τους περισσότερους χρήστες “έξυπνων” κινητών διεθνώς. Με περισσότερους από 950 εκατ. χρήστες smartphones, η κινεζική αγορά είναι μεγαλύτερη από αυτήν της Ινδίας, των ΗΠΑ και της Ινδονησίας μαζί.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει γιατί το σύνολο των κατασκευαστών smartphones, παγκοσμίως, έχουν αναγορεύσει την Κίνα σε “Μέκκα” των πωλήσεων τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Newzoo, τις οποίες δημοσιοποίησε η εταιρεία ερευνών Statista, η Κίνα είναι πολύ μπροστά από όλες τις άλλες χώρες όσον αφορά τους χρήστες smartphones, με 954 εκατ. χρήστες.

Τη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης κατέχει η Ινδία, η οποία φιλοξενεί σχεδόν το ήμισυ των χρηστών smartphones παγκοσμίως και συγκεκριμένα 493 εκατ. Την τρίτη θέση μεταξύ των μεγαλύτερων αγορών για τη βιομηχανία των “έξυπνων” κινητών καταλαμβάνουν οι ΗΠΑ με 274 εκατ. χρήστες, ενώ ακολουθεί η Ινδονησία με 170 εκατ. χρήστες smartphones.

Η Βραζιλία με 119 εκατ. χρήστες, η Ρωσία με 102 εκατ., η Ιαπωνία με 83 εκατ. χρήστες και το Μεξικό με 75 εκατ. είναι οι επόμενες ισχυρές δυνάμεις στον παγκόσμιο χάρτη της αγοράς smartphones, ενώ το Βιετνάμ με 67 εκατ. και η Γερμανία με 66 εκατ. χρήστες συμπληρώνουν την κορυφαία δεκάδα.

 

Διαβάστε περισσότερα στο sepe.gr