Η σεξουαλική παρενόχληση μέσω μηνυμάτων ανθεί στο LinkedΙn

    Από: Startup Team

Ο διευθύνων σύμβουλος του LinkedIn, Jeff Weiner, συζήτησε το ζήτημα σε ένα συνέδριο στο Σαν Φρανσίσκο που διοργανώθηκε από το περιοδικό Wired, λέγοντας ότι είναι απαραίτητο οι χρήστες να «αυτο-αστυνομεύονται» ώστε να βοηθήσουν την εταιρεία να διατηρήσει την ακεραιότητα της υπηρεσίας της.

«Προσπαθούμε να εκπαιδεύσουμε όχι μόνο τις γυναίκες αλλά κάθε μέλος του LinkedIn ώστε να γνωρίζει ότι όταν λαμβάνει χώρα μια τέτοια συμπεριφορά, θα πρέπει αυτή να επισημαίνεται – θα πρέπει δηλαδή να μας τη γνωστοποιούν» επεσήμανε ο Weiner. «Θα αναλάβουμε δράση».

Οι πολιτικές του LinkedIn απαγορεύουν στα μέλη του να κάνουν «ανεπιθύμητες κρούσεις για επικοινωνία» συμπεριλαμβανομένων των «αισθηματικών προτάσεων» και του «άσεμνου περιεχομένου». Η εταιρεία λέει ότι απαντά σε καθεμία περίπτωση κατάχρησης ξεχωριστά, καθώς επίσης κι ότι προειδοποιεί  τους χρήστες σε περιπτώσεις κακής συμπεριφοράς, ή και τους αποκλείει και εντελώς από την πλατφόρμα.

Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες κοινωνικών μέσων, το LinkedIn, το οποίο ανήκει στη Microsoft, έχει καταφέρει να κρατήσει την παραπληροφόρηση, τον λόγο μίσους, και τις προσβολές έξω από την πλατφόρμα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι χρήστες της συγκεκριμένης υπηρεσίας επαγγελματικής δικτύωσης προσέχουν περισσότερο ιδιαίτερα το τι ποστάρουν εκεί.

«Αυτά τα είδη συμπεριφοράς που βλέπεις σε άλλες πλατφόρμες δεν γίνονται αποδεκτές στο LinkedIn» είπε ο Weiner.

Όμως, η εταιρεία δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες ως προς τις περιπτώσεις κατάχρησης της πλατφόρμας, κι αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια. Επίσης, το LinkedIn απέρριψε αίτημα του Fortune να αποκαλύψει πόσες φορές έχουν αναφέρει οι χρήστες κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης, ή πόσες φορές έχει αναλάβει δράση η εταιρεία σε σχέση με αυτά τα κρούσματα.

Ο Weiner ανέφερε ότι για να αντιμετωπίσει το ζήτημα της κατάχρησης της υπηρεσίας, το LinkedIn βασίζεται σε έναν συνδυασμό τεχνολογίας και αναφορών από τους χρήστες. Η εταιρεία έχει προσπαθήσει σε βάθος χρόνου να καταστήσει ευκολότερη την υποβολή αναφορών σε περιπτώσεις κακής χρήσης της πλατφόρμας.

Πηγή: Fortunegreece.com