Η TeamViewer και η Siemens καινοτομούν στον τομέα διαχείρισης του κύκλου ζωής προϊόντων με λύσεις Augmented και Mixed Reality

    Από: Startup Team

Η TeamViewer, ο κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος λύσεων απομακρυσμένης συνδεσιμότητας και ψηφιοποίησης στο χώρο εργασίας, ανακοίνωσε σήμερα μια νέα στρατηγική συνεργασία με τη Siemens Digital Industries Software για να φέρει τη δύναμη της εταιρικής πλατφόρμας AR Frontline της TeamViewer στο λογισμικό Teamcenter® της Siemens , μια κορυφαία λύση διαχείρισης του κύκλου ζωής προϊόντων (PLM) από το χαρτοφυλάκιο της Siemens Xcelerator. Αυτή η συνεργασία επιτρέπει στους πελάτες της Siemens παγκοσμίως να βελτιώσουν τη διαδικασία ανάπτυξης προϊόντων τους με βάση καθηλωτικές εμπειρίες με διαδραστικό, 3D περιεχόμενο που συνδέεται με το ψηφιακό δίδυμο ενός προϊόντος. Τα 3D μοντέλα των προϊόντων μπορούν εύκολα να τροποποιηθούν, επιτρέποντας περισσότερες ομάδες σε όλο τον κύκλο ζωής του προϊόντος να συνεργαστούν και έτσι να φτάσουν σε πιο ενημερωμένες αποφάσεις για τα προϊόντα και την καινοτομία.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Siemens στον τομέα της PLM και βοηθούμε τους πελάτες της να αυξήσουν την παραγωγικότητα, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα της διαδικασίας. Αυτή η στρατηγική συνεργασία υπογραμμίζει για άλλη μια φορά την ηγετική μας θέση σε τεχνολογίες αιχμής όπως η επαυξημένη (AR) και η μικτή (MR) πραγματικότητα και τη σχετικότητα μας στο παγκόσμιο τεχνολογικό οικοσύστημα, το οποίο αποτελεί σημαντικό μοχλό για την αναπτυσσόμενη επιχειρηματική μας δραστηριότητα», δήλωσε ο Oliver Steil, Διευθύνων Σύμβουλος της TeamViewer.

«Το να παρέχουμε στους πελάτες μας πλούσιες, καθηλωτικές εμπειρίες είναι το κλειδί για τη διεύρυνση της υιοθέτησης του εκτελέσιμου ψηφιακού δίδυμου. Η συνεργασία μας με την TeamViewer φέρνει έναν άλλο τρόπο για την κοινότητα των σχεδιαστών, των μηχανικών και των διευθυντών μας να αλληλεπιδρούν με τα δεδομένα των προϊόντων τους χρησιμοποιώντας την πιο πρόσφατη διαδραστική τεχνολογία μικτής πραγματικότητας», δήλωσε ο Tony Hemmelgarn, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Siemens Digital Industries Software.

Η χωρική μονάδα στην εταιρική πλατφόρμα AR Frontline της TeamViewer δίνει τη δυνατότητα στους υπαλλήλους που φορούν έξυπνα γυαλιά μικτής πραγματικότητας, όπως το Microsoft HoloLens, να εκτελούν εργασίες με πιο διαισθητικό, διαδραστικό τρόπο, παρέχοντάς τους ψηφιακές πληροφορίες, 3D στοιχεία και περιεχόμενο πολυμέσων σε περιβάλλον επαυξημένης ή μικτής πραγματικότητας. Εικονικές πληροφορίες ή ολογράμματα τοποθετούνται πάνω από αντικείμενα στον πραγματικό κόσμο για να εμπλουτίσουν την πραγματικότητα κάθε υπαλλήλου με στόχο την οπτική καθοδήγηση της διαδικασίας. Χάρη στο ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας χωρίς κώδικα, αυτοί που εκτελούν τις διεργασίες μπορούν εύκολα να διαχειριστούν και να ενημερώσουν τις υποκείμενες ροές εργασίας χωρίς να συμπεριλάβουν το τμήμα IT, για παράδειγμα να δημιουργήσουν ψηφιακά δίδυμα από δεδομένα μοντέλου CAD.

Με την προσθήκη της μονάδας της πλατφόρμας Frontline της TeamViewer στο Teamcenter® της Siemens, οι οργανισμοί μπορούν να αξιοποιήσουν την υπάρχουσα επένδυσή τους σε CAD και PLM για αυξημένη παραγωγικότητα, αποτελεσματικότητα και ποιότητα διεργασιών σε όλη τη διαδικασία ανάπτυξης του προϊόντος και σε υπηρεσίες aftermarket και συντήρησης. Επιτρέπει τη δημιουργία περιεχομένου AR με βάση πληροφορίες PLM χωρίς γνώσεις προγραμματισμού. Η λύση αναμένεται να είναι διαθέσιμη εντός του έτους.

Κεντρική εικόνα:

Καθηλωτική εμπειρία μικτής πραγματικότητας με το TeamViewer Frontline Spatial Module.

Copyright: TeamViewer