«Καίγεται» να εξαγοράσει την Fitbit η μητρική εταιρεία της Google

    Από: Startup Team

Η Alphabet, η ιδιοκτήτρια της Google, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, υπέβαλε προσφορά εξαγοράς για την εταιρεία φορετών συσκευών Fitbit.

Η προσφορά, η οποία δεν επιβεβαιώνεται αυτή τη στιγμή, θα βοηθήσει την εταιρεία να ανταγωνιστεί την Apple, η οποία αυξάνει την παρουσία της στο χώρο των φορετών συσκευών. Τόσο η Google όσο και η Fitbit αρνήθηκαν να σχολιάσουν στο Fortune την πιθανή προσφορά, αναφέροντας την πολιτική τους να μην σχολιάζουν φήμες και εικασίες.

Σύμφωνα με το Reuters, η συμφωνία δεν έχει ακόμη «κλείσει» και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Η Fitbit έχει μακρά ιστορία στην αγορά των φορετών ειδών, αλλά η πρώτη της προσπάθεια της να λανσάρει ένα smartwatch δεν στέφθηκε με επιτυχία. Το δεύτερο μοντέλο της, το Versa, τα πήγε πολύ καλύτερα. Και η ανακοίνωση του Versa 2 νωρίτερα φέτος προκάλεσε τον ενθουσιασμό, εν μέρει λόγω της χαμηλής τιμής του, που κυμαίνεται στα 200 δολάρια και της πλούσιας λίστας χαρακτηριστικών του.

Η Apple, εν τω μεταξύ, κυκλοφόρησε πρόσφατα το Series 5 Apple Watch, μια συσκευή που κοστίζει 400 δολάρια με οθόνη που δεν σβήνει, και δημιούργησε πολύ «θόρυβο». Τα smartwatches αποτελούν προνομιακό τομέα ανάπτυξης για την Apple. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, οι πωλήσεις των Apple Watch ξεπέρασαν τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια, ή περίπου το μέγεθος μιας εταιρείας που θα έμπαινε άνετα στην λίστα Fortune 200, όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook τον Ιούλιο.

Έπειτα από την δημοσίευση της πιθανής εξαγοράς, οι μετοχές της Fitbit σημείωσαν άνοδο που ξεπέρασε το 27% μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας.

Πηγή: fortunegreece.com