Λογαριασμούς από το κινητό θα ανοίγει η Alpha Bank

    Από: Startup Team

Το προβάδισμα μεταξύ των ελληνικών τραπεζών έχει η Alpha Bank στη διαδικασία του «digital on-boarding», δηλαδή της ψηφιακής εγγραφής νέων πελατών αποκλειστικά μέσω του κινητού τηλεφώνου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του insider.gr, η νέα δυνατότητα θα απευθύνεται σε όσους δεν έχουν λογαριασμό στην Alpha Bank και αναμένεται να είναι διαθέσιμη το αργότερο έως τον Ιούνιο.

Το μόνο που θα χρειάζεται να κάνει ο ενδιαφερόμενος χρήστης είναι να βγάλει selfie με το κινητό του, καθώς και φωτογραφίες από ταυτότητα/διαβατήριο και εκκαθαριστικό προκειμένου να εγγραφεί στη βάση πελατών της τράπεζας. Μέσω της υπηρεσίας αυτής, θα αποκτήσει λογαριασμό, χρεωστική κάρτα και internet/mobile banking και σε περίπτωση που δεν έχει «ανεβάσει» όλα τα απαραίτητα έγγραφα, ο λογαριασμός του θα ακυρώνεται μετά από τρεις μήνες.

Μια γεύση των «ψηφιακών» της διαθέσεων έδωσε η Alpha Bank πριν από 1,5 περίπου έτος, όταν κυκλοφόρησε την εφαρμογή Bleep, με την οποία ακόμη και μη πελάτες της τράπεζας μπορούν να εκδώσουν προπληρωμένη κάρτα μόνο από το κινητό τους.