Malta A.I. & Blockchain Summit Νοέμβριος 2019: Διαμορφώνοντας το μέλλον

    Από: Tryfon Panousis

Το startup.gr μέσα στο 2019, ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον όμιλο SiGMA Group, αναλαμβάνοντας την επικοινωνία ενός παγκόσμιου event, που σχετίζεται με την ανερχόμενη βιομηχανία της τεχνολογίας blockchain, των κρυπτονομισμάτων και τις εντυπωσιακές εφαρμογές αυτών. Το Malta Blockchain Summit άνοιξε πρώτη φορά τις πύλες του το Νοέμβριο του 2018, στο νησί των Ιπποτών, με μια πλούσια θεματολογία από διάσημους ομιλητές και influencers του χώρου. Εντυπωσιακά περίπτερα εκθετών, διαδραστικές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις νέων startup, συνέθεσαν μια τεράστια διοργάνωση, που προσέλκυσε άνω των 4500 χιλιάδων επισκεπτών από διαφορά σημεία του πλανήτη.

Το 2018 ήταν απλά η αρχή. Το έτος που διανύουμε, το Malta Blockchain Summit όχι απλά διπλασίασε τα event, εαρινή έκδοση το Μάιο και φθινοπωρινή το Νοέμβριο, αλλά προσέθεσε και την εξέλιξη της βιομηχανίας αυτής, με την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) να… ακούγεται όλο και περισσότερο στη ζωή μας. Πλέον ονομάζεται Malta Artificial Intelligence and Blockchain Summit και η αποδοχή της κοινότητας στις εκδηλώσεις του διήμερου συνεδρίου μεγαλώνει με εκθετικό ρυθμό.

Το startup.gr βρέθηκε το Μάιο στη Μάλτα και έζησε από κοντά όλο αυτό το ανερχόμενο τεχνολογικό κλίμα, ως ένας από τους χορηγούς επικοινωνίας. Κάπου θα επαναληφθεί και το ερχόμενο φθινόπωρο. Οι διοργανωτές αναφέρουν ότι η επόμενη έκδοση του συνεδρίου, στις 7 και 8 Νοεμβρίου, θα σπάσει κάθε ρεκόρ συμμετοχής με περισσότερους από 10.000 συνέδρους να αποβιβάζονται στο νησί της Μεσογείου. Ο χώρος διεξαγωγής θα είναι το InterContinental Arena Conference Centre, στη διάσημη περιοχή του Αγίου Ιουλιανού της Μάλτας.

Αντίστοιχα μεγάλη παρουσία αναμένεται και από χορηγούς μια εκθέτες, με τον αριθμό να φτάνει τους 400 περίπου. Αυτό που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι η αθρόα προσέλευση επενδυτών από όλη την υφήλιο, 1500 αναμένονται αυτή τη φορά, που επεξεργάζονται με λεπτομέρειες τα project που ξεδιπλώνονται στα μάτια τους. Το φιλέτο του συνεδρίου περιλαμβάνει από το πρωί έως αργά το βράδυ των δυο ημερών παρουσιάσεις από 200 και πλέον ομιλητές, προερχόμενοι από 80 διαφορετικές χώρες. Οι ομαδικές συζητήσεις (panels), τα ενδιαφέροντα debates, και οι αναλύσεις των φλεγόντων θεμάτων της βιομηχανίας από τους VIP speakers, είναι οι βασικοί λόγοι της επιτυχίας το συνεδρίου. Ανάμεσα στους ομιλητές ξεχωρίζουν ονόματα όπως οι Ben Goertzel, Brock Pierce, Tone Vays, Roger Ver, Noel Sharkey και πολλοί άλλοι. Η επιτυχία του Malta A.I. & BC Summit όμως δεν είναι τυχαία. Σε αυτό έχει συμβάλει η Κυβέρνηση της Μάλτας, που έχει δημιουργήσει ένα υποδειγματικό περιβάλλον για εταιρείες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο. Το νομικό πλαίσιο και οι συνθήκες ανάπτυξης είναι ένα ισχυρό κίνητρο για εταιρίες κολοσσούς να εδραιωθούν στη Μάλτα. Δεν είναι τυχαίο ότι η Μάλτα εδώ και καιρό ονομάζεται ως The Blockchain Island. Η παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας σε όλες τις εκδηλώσεις και οι συνεχείς δεσμεύσεις της κυβέρνησης υπέρ της υποστήριξης των νέων τεχνολογιών, κάνουν ακόμη πιο ευνοϊκό το χώρο για κάθε είδους τέτοιες δραστηριότητες. Το φλέγον θέμα που αιωρείται το τελευταίο διάστημα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων, σχετίζεται με τους νομοθετικούς κανόνες και όρους. Η Μάλτα, έξυπνα σκεπτόμενη, έχει καταφέρει να εξωτερικεύσει μια πολιτική αποδοχής νέων τεχνολογιών, με άμεσο αντίκτυπο την προσέλκυση επενδυτών, εταιριών και project. Κάτι που θα μπορούσε κάλλιστα να εφαρμόσει και η Ελλάδα!

Μάλιστα, η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης σε πολλές τεχνολογίες αρχίζει έναν νέο κύκλο εργασιών αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, όπου η Μάλτα δηλώνει παρούσα από τις πρώτες.

Οι διοργανωτές του συνεδρίου καταφέρνουν να γεφυρώνουν μέσω της agenda τους όλους αυτούς τους φορείς με επενδυτές και projects, συμβάλλοντας σε συμφωνίες και στην περαιτέρω ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών. Έτσι από φέτος υπάρχει το ΑΙ Startup Village που προβάλει ολοκαίνουριες εταιρίες και ό,τι αυτές μελλοντικό σχεδιάζουν με απώτερο στόχο την εύρεση κεφαλαίων και υποστηρικτών. Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Startup Pitch Battle, μια μάχη κυριολεκτικά ανάμεσα σε ιδέες, όπου οι πρεσβευτές τους πρέπει μέσα σε τρία λεπτά να παρουσιάσουν μπροστά σε μια εξειδικευμένη επιτροπή από έμπειρους επενδυτές, τα επιχειρήματα τους για να τους πείσουν ότι η ιδέα τους ξεχωρίζει. Κάθε νικήτρια ομάδα εκτός της αναγνωρισιμότητας απολαμβάνει και ένα χρηματικό έπαθλο 50.000€!

Ανάμεσα όμως στα highlights των εκδηλώσεων δεσπόζει η πολυτελής τελετή βραβείων, Malta Awards Ceremony, που επιβραβεύει με τον πιο φανταχτερό τρόπο τις ανερχόμενες αυτές ιδέες. Το κερασάκι στην τούρτα έρχεται με το επίσης εντυπωσιακό closing party, στο οποίο μετέχουν όλοι και πραγματικά πρόκειται για μια έκρηξη lifestyle και ποιοτικών θεαμάτων. Άλλωστε η φιλοσοφία της νέας αυτής τεχνολογίας επιτάσσει την ποιότητα στη ζωή των ανθρώπων, μέσα από ένα αποκεντρωμένο και ελεύθερο σύστημα συναλλαγών, δεδομένων και φυσικά ευκαιριών.

Ο ιθύνων νους των διοργανώσεων και CEO της SiGMA Group, κύριος Emanuel Pulis, συναντήθηκε μαζί μας το Μάιο στο περασμένο event, και μέσα από μια συνέντευξη που ετοιμάζουμε μαζί του σύντομα στο startup.gr, θα μας ξεδιπλώσει όλες τις πτυχές της επιτυχίας και της μαζικής αποδοχής που απολαμβάνουν τα συνέδρια Malta A.I. & Blockchain Summit.

Η καλή σύνδεση που έχει η Αθήνα με τη Μάλτα, σας επιτρέπει να παραβρεθείτε και εσείς σε ένα τόσο ενδιαφέρον event και να παρακολουθήσετε από κοντά, όλα όσα έρχονται στη μελλοντική μέθοδο συναλλαγών αξιών και υπηρεσιών. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο και προσθέστε τον κωδικό: AIBC25SG για 25% έκπτωση στο εισιτήριο από το Startup.gr.

Register

από: Tryfon Panousis

Journalist Startup.gr- Cryptocurrency Advisor