Με 5,1% θα “τρέξουν” το 2023 οι τεχνολογικές δαπάνες

    Από: Startup Team

Σε ανοδική πορεία θα παραμείνουν και το 2023 οι δαπάνες για την πληροφορική, παρά την οικονομική αβεβαιότητα και τις πληθωριστικές πιέσεις. Οι παγκόσμιες τεχνολογικές δαπάνες αναμένεται να ανέλθουν σε $4,6 τρισ. το επόμενο έτος, σημειώνοντας αύξηση 5,1% έναντι του 2022, σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη της Gartner, Inc.

Η ζήτηση για προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας το 2023 αναμένεται να είναι ισχυρή, καθώς οι επιχειρήσεις προωθούν ψηφιακές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες ως απάντηση στην οικονομική αναταραχή.

“Οι επιχειρηματικές δαπάνες πληροφορικής είναι ανθεκτικές στην ύφεση, καθώς οι επικεφαλής των εταιρειών, αντί να περικόπτουν τους προϋπολογισμούς για το ΙΤ, αυξάνουν τις δαπάνες για ψηφιακές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες”, σχολιάζει η Gartner.

Πάντως, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, η οικονομική αναταραχή θα αλλάξει το πλαίσιο για τις επενδύσεις στην τεχνολογία, αυξάνοντας τις δαπάνες σε ορισμένους τομείς και επιταχύνοντας τις μειώσεις σε άλλους. Ωστόσο, δεν προβλέπεται να επηρεάσει σημαντικά το συνολικό επίπεδο των δαπανών για την τεχνολογία από πλευράς επιχειρήσεων.

Ωστόσο, ο πληθωρισμός έχει μειώσει την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών σε όλες σχεδόν τις χώρες παγκοσμίως. Η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί σε σημείο που πολλοί καταναλωτές αναβάλλουν πλέον τις αγορές συσκευών μέχρι το 2023, με αποτέλεσμα οι δαπάνες για συσκευές να μειώνονται κατά 8,4% το 2022 και κατά 0,6% το 2023. Η αξία της αγοράς των συσκευών εκτιμάται στα $806 δισ. το τρέχον έτος και στα $735 δισ. το 2023.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr