Νέο ERP για την Praktiker Hellas, σε συνεργασία με τη Microsoft και την D.I.S.

    Από: Startup Team

Η Praktiker επέλεξε το Dynamics 365 Finance & Operations -το SaaS ERP της Microsoft- και την DIS, για την υλοποίηση έργου ενοποίησης των λειτουργιών της, συμπεριλαμβανομένων των Finance, Supply Chain Management, Logistics-WMS, Procurement, Planning, Retail Store Operations, Service και Internal Projects. Το D365 F&O θα λειτουργήσει  ως καταλύτης για το Digital Transformation της Praktiker, με την αξιοποίηση τεχνολογιών όπως Big DataIoTInsightsmobility στο Microsoft cloud.

Το έργο είναι στη φάση της ανάλυσης, θα τεθεί σε παραγωγική λειτουργία την 1/1/2021 και θα περιλαμβάνει συνολικά 860 χρήστες. Την υλοποίηση του έργου έχει αναλάβει η DIS, Gold ERP Microsoft Partner για έργα μεγάλων υλοποιήσεων Dynamics 365 στην Ελλάδα. Το D365 F&O έχει πάνω από 2.000 πελάτες παγκοσμίως σε SaaS μοντέλο και στην Ελλάδα η DIS έχει υλοποιήσει ήδη 5 έργα.

Ο κύριος Νεόφυτος Παναγιώτου, CFO της Praktiker Hellas, δήλωσε σχετικά: «Εμπιστευτήκαμε την Microsoft και την DIS για το νέο μας ERP, επενδύοντας σε μια λύση που στοχεύει στη βελτίωση των συστημάτων μας, μέσα από μία ενιαία, ευέλικτη και επεκτάσιμη πλατφόρμα, με state of the art τεχνολογίες , που θα παρέχει στον οργανισμό τόσο πλήρη εικόνα συνολικά, όσο και αύξηση της παραγωγικότητας. Όλα αυτά, μέσα από ένα μοντέρνο και φιλικό περιβάλλον για κάθε χρήστη, που θα εξασφαλίζει βέλτιστη εμπειρία και ταυτόχρονα μειωμένους διαχειριστικούς πόρους, υποστηρίζοντας τη διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού στην οποία βρίσκεται η Praktiker Hellas».

Ο κύριος Παναγιώτης Κυριακόπουλος, Πρόεδρος & CEO της D.I.S., δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ την διοίκηση της Praktiker που μας ανέθεσε αυτόν τον στρατηγικό ρόλο στο ψηφιακό τους μέλλον. Πιστεύω ότι η πρωτοποριακή αυτή επένδυση θα έχει εκθετικό αποτέλεσμα για τον οργανισμό στο μέλλον και θα αποτελέσει την βάση για την αξιοποίηση και άλλων SaaS υπηρεσιών του Microsoft cloud όπως digital Fraud ProtectioneCommerceconnected Retail storedigital marketingomnichannel customer service. Το retail είναι στρατηγικός κλάδος για τη Microsoft και την DIS και θέλουμε αυτό το έργο να αποτελέσει πρότυπο».