Νέο κύμα διαμαρτυριών κατά του Facebook στα social media

    Από: Startup Team

Το hashtag #deletefacebook κάνει τον γύρο των social media, λόγω αναφορών πως ο ιδρυτής του, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, είχε ανεπίσημες συναντήσεις και γεύματα με συντηρητικούς πολιτικούς και δεξιούς σχολιαστές στις ΗΠΑ.

Οι συναντήσεις αυτές άρχισαν τον Ιούλιο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Politico, και εκτιμάται πως φαίνονταν να ανήκουν σε μια ευρύτερη προσπάθεια του Facebook να δημιουργήσει φιλικές σχέσεις με τους συντηρητικούς και τη δεξιά γενικότερα.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Ζάκερμπεργκ έγραψε πως είχε γεύματα «με πολλούς ανθρώπους, σε όλο το φάσμα», και ότι το να ακούει διαφορετικές απόψεις είναι «μέρος του να μαθαίνεις…αν δεν το έχετε δοκιμάσει, προτείνω να το κάνετε».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε κατηγορήσει το Facebook για λογοκρισία τον Μάιο, αφού η πλατφόρμα είχε μπλοκάρει επτά δεξιούς σχολιαστές, μεταξύ των οποίων ο γνωστός συνωμοσιολόγος Άλεξ Τζόουνς.

Χρήστες χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο hashtag για να εκφράσουν τις απόψεις τους για το Facebook, μεταξύ των οποίων και επικριτικά σχόλια για αυτό που εκλαμβάνεται ως αποτυχία ως προς την αντιμετώπιση του επιβλαβούς/ επικίνδυνου υλικού και την παρεμπόδιση της παραπληροφόρησης. Ωστόσο, υπάρχουν και αρκετοί οι οποίοι το βάζουν ακριβώς για να δείξουν πως αυτοί που το χρησιμοποιούν δεν επιδεικνύουν ανοχή σε αντίθετες πολιτικές απόψεις. «Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είχε συναντήσεις με συντηρητικούς πολιτικούς και σχολιαστές…σε μια προσπάθεια να κάνει την πλατφόρμα λιγότερο προκατειλημμένη» έγραψε στο Twitter ο Ράιαν Φουρνιέρ, πρόεδρος της οργάνωσης «Φοιτητές για τον Τραμπ» (Students for Trump).

Όπως σημειώνει το BBC, η προηγούμενη φορά που το #deletefacebook είχε γίνει δημοφιλές στα social media ήταν τον Μάρτιο του 2018, μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica.

Πηγή: fortunegreece.com