Οι συνδέσεις 5G θα ξεπεράσουν το φράγμα του 1 δισ. το 2022

    Από: Startup Team

Τις εκτιμήσεις ότι θα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη γενιά δικτύων κινητών επικοινωνιών φαίνεται ότι επιβεβαιώνει η τεχνολογία 5G. Μέχρι τα τέλη του 2022, παρά τη συνεχιζόμενη πανδημική κρίση, οι 5G συνδέσεις αναμένεται να ξεπεράσουν το φράγμα του 1 δισ. σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της GSMA (Global System for Mobile Communications Association), οι συνδέσεις 5G θα υπερβούν τα 2 δισ. έως 2025. Μάλιστα, έως τα τέλη του 2025, το 5G θα αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ¼ (25%) των συνολικών συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας, ήτοι τριπλάσιο ποσοστό έναντι του 2021, όταν έφθανε μόλις το 8%.

Από την ίδια ανάλυση της GSMA (Mobile Economy Report 2022), που επεξεργάστηκε ο ΣΕΠΕ, προκύπτει ότι περισσότεροι από 2 στους 5 πολίτες, παγκοσμίως, θα έχουν έως τα τέλη του 2025 πρόσβαση σε 5G δίκτυα. “Αυτή η άνευ προηγουμένου ανάπτυξη αντιπροσωπεύει την ταχύτερη διείσδυση δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε σύγκριση με το 3G και το 4G”, αναφέρει η σχετική ανάλυση.

Τα ίδια στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι 18 μήνες μετά από την κυκλοφορία του, το 5G αντιπροσώπευε περισσότερο από το 5,5% των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας, παγκοσμίως. Ούτε η τεχνολογία 3G ούτε και το 4G ξεπέρασαν – σε ποσοστό διείσδυσης – το 2,2% κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Διαβάστε περισσότερα στο sepe.gr