Πώς η Apple «ξαναζωντάνεψε» το πιο σημαντικό της κατάστημα

    Από: Startup Team

Μεγάλο ταβάνι, ατελείωτοι χώροι, και μια «κρυμμένη» είσοδος στο πίσω μέρος του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Δεν αναφερόμαστε στο ανανεωμένο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, αλλά στο κορυφαίο κατάστημα της Apple – το πρώτο των πρώτων – στην 5η Λεωφόρο στη γωνία του Σέντραλ Παρκ.

Η Apple μόλις άνοιξε εκ νέου το κατάστημά της. Πρόκειται για το μοναδικό που λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες τον χρόνο, ύστερα από ένα έργο ανακατασκευής που χρειάστηκε δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί και εισήγαγε πολλές βελτιώσεις στον χώρο.

Οι διαφορές είναι πολλές. Καταρχήν, υπάρχει πολύ περισσότερο φυσικό φως που εισέρχεται από 62 διαφορετικά σημεία στην οροφή. Η κεντρική σκάλα έχει αλλάξει επίσης. Το γυαλί που τόσο λάτρευε ο Steve Jobs έχει πλέον αντικατασταθεί από ανοξείδωτο ατσάλι. Συνολικά, ο χώρος είναι πλέον πιο προσεγγίσιμος, λιγότερο ψυχρός, και πιο φυσικός. Ως προς το τελευταίο, σημειώστε ότι στην κύρια αίθουσα υπάρχουν πολλά φυτά καθώς και πράσινοι τοίχοι. Οι αλλαγές είναι ακριβώς ό,τι χρειαζόταν ένα μέρος που είχε καταλήξει να έχει πολύ συνωστισμό και που κάποιες φορές μύριζε και άσχημα.

Πολλές εταιρείες λιανικής πώλησης ακολουθούν την αντίστροφη πορεία. Η Lord & Taylor, για παράδειγμα, εγκατέλειψε το πασίγνωστο κατάστημά της στην 39η Οδό και 5η Λεωφόρο πέρυσι, πουλώντας το κτίριο στη WeWork για 850 εκατομμύρια δολάρια. Άλλες αξιοσημείωτες αποχωρήσεις όπως εκείνες των Tommy Hilfiger, Ralph Lauren και Gap έχουν τροφοδοτήσει ένα αφήγημα πτώσης και παρακμής για την περιοχή.

Αυτό, όμως, είναι μόνο κατά το ήμισυ αλήθεια. Εκτός από την Apple, η Levi’s, η Nike και άλλες εταιρείες επεκτείνουν τα καταστήματά τους στη συγκεκριμένη λεωφόρο.

Εξάλλου, ένα κατάστημα δεν είναι απλώς ένα μέρος έκθεσης προϊόντων – μια βιτρίνα. Γεννά και συναισθήματα στους πελάτες, οι οποίοι στη συνέχεια γίνονται πιστοί καταναλωτές και επιλέγουν να επιστρέφουν στον χώρο. Τα καταστήματα της Apple είναι γνωστό ότι λειτουργούν θετικά για την εταιρεία, καθώς ένας πελάτης που έρχεται για να αγοράσει ένα iPhone ανακαλύπτει την υπόλοιπη γκάμα προϊόντων της. Πλέον, αυτή η διαδικασία ανακάλυψης θα μπορεί να πραγματοποιείται κάθε ώρα και στιγμή, σε έναν ανανεωμένο χώρο στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ.

Πηγή: fortunegreece.com