Πώς να παραπλανήσεις Facebook, Amazon και Google

    Από: Startup Team

«Ως ένα ισχυρό όπλο ενάντια στον έλεγχο που ασκούν οι καπιταλιστικοί κολοσσοί», περιγράφει ο Ισπανός καλλιτέχνης Μάρτιν Ναδάλ, την πιο πρόσφατη του δημιουργία: την συσκευή ονόματι FANGo, ικανή να παραπλανήσει το Facebook, το Amazon, το Netflix την Google.

Ο Ναδάλ απολαμβάνει αναγνώριση για τα έργα του, στα οποία αναμιγνύει τόσο την τέχνη, όσο και την τεχνολογία. Η πιο πρόσφατη εφεύρεσή του είναι το FANGo, το οποίο εξωτερικά μοιάζει με έναν φορτιστή, αν και ο σκοπός του υπερβαίνει τη φόρτιση του κινητού.

​Ο Ναδάλ εξηγεί ότι το FANGo είναι ένας τρόπος να αντικρούσουμε την ισχύ των κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας στον κόσμο, οι οποίες παράγουν έσοδα χάρη στις διαφημίσεις, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα πλοήγησης στο διαδίκτυο των χρηστών προκειμένου να τους εμφανίζουν ανάλογες διαφημίσεις.

Παρόλο που η συσκευή δεν εμποδίζει τους διαφημιζόμενους να παρακολουθούν τον χρήστη, μπορεί ωστόσο να τους αποπροσανατολίσει.

Έτσι λοιπόν, αυτή η μικρή συσκευή συνδέεται με το smartphone ενώ φορτίζεται και αρχίζει να σαρώνει τον αποθηκευτικό του χώρο. Η συσκευή έχει ένα «μικροτηλεχειριστήριο» που ανοίγει εφαρμογές στο Google, στο Amazon, καθώς και σε άλλες εφαρμογές, με τρόπο που επιτρέπει τον αποπροσανατολισμό των εταιρειών, καθώς συλλέγουν πληροφορίες για τους χρήστες τους, σημειώνει ο καλλιτέχνης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.