Πρόβλημα ασφάλειας στο iOS 13 της Apple πριν καν αυτό φτάσει στους καταναλωτές (Βίντεο)

    Από: Startup Team

Ακόμα δεν κυκλοφόρησε το iOS 13 της Apple (θα κυκλοφορήσει στις 19 Σεπτεμβρίου) και το πρώτο σφάλμα έχει ήδη εντοπιστεί από ειδικούς ασφαλείας. Σύμφωνα με τον ερευνητή ασφαλείας Jose Rodriguez, η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος περιέχει ένα σφάλμα που επιτρέπει στους hackers να παρακάμψουν την οθόνη κλειδώματος του iPhone ή iPad.

Όταν ενεργοποιείτε μια κλήση FaceTime και, στη συνέχεια, χρησιμοποιείτε το Siri για να αποκτήσετε πρόσβαση στη λίστα επαφών στη συσκευή σας, το σφάλμα επιτρέπει σε κακόβουλο λογισμικό να παρακάμψει τον έλεγχο ασφαλείας κλειδώματος οθόνης.

Μόλις ανοίξετε τη λίστα επαφών, ένας hacker μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε όλους τους αριθμούς τηλεφώνου, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τις πληροφορίες διεύθυνσης και όλα τα άλλα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στη λίστα επαφών του iPhone ή του iPad.

Ο Rodriguez υποστηρίζει ότι έστειλε το ίδιο βίντεο στην Apple στις 17 Ιουλίου, ωστόσο η ευπάθεια αυτή υπάρχει ακόμη και στην Gold Master έκδοση της iOS 13. Ωστόσο, η εταιρεία έχει διορθώσει το πρόβλημα σε μια beta έκδοση του iOS 13 που θα είναι διαθέσιμη στις 30 Σεπτεμβρίου.

Για να είμαστε δίκαιοι, το iOS 13 έχει και τα θετικά του. Θα βελτιώσει τον έλεγχο των ρυθμίσεων απορρήτου, το dark mode σε όλο το σύστημα και μερικές άλλες βελτιώσεις που έχουν έναν κοινό στόχο: να κάνουν πιο εύκολη τη χρήση μιας συσκευής iOS.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple επεξεργάζεται ήδη την επόμενη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος, το οποίο πιθανότατα θα ονομαστεί iOS 13.1, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία κυκλοφορίας. Σύμφωνα με αρκετές αναφορές, αυτή η ενημερωμένη έκδοση θα περιλαμβάνει μερικά νέα χαρακτηριστικά που δεν θα αποτελούν μέρος της αρχικής έκδοσης του iOS 13.

Το CNet ανέφερε πρόσφατα ότι η νέα έκδοση προσφέρει τη δυνατότητα κοινής χρήσης του αναμενόμενου χρόνου άφιξής ενός χρήστη σε μια τοποθεσία μέσω του Maps app.

Πηγή: fortunegreece.com