Ραγδαία άνοδος της αγοράς μεταχειρισμένων μέσω αγγελιών στην Ελλάδα

    Από: Startup Team

Η Vendora, η νέα πλατφόρμα μικρών αγγελιών για αγορά και πώληση μεταχειρισμένων προϊόντων, ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα μεγάλης πανελλαδικής έρευνας σχετικά με τις τάσεις της αγοράς αντικειμένων από δεύτερο χέρι στην Ελλάδα.

Οι αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων προϊόντων, ενώ είναι μια εκτενώς διαδεδομένη πρακτική στις περισσότερες χώρες του κόσμου, μέχρι πρότινος φαίνεται να ήταν ταμπού για την Ελλάδα. Αυτό δείχνει να αλλάζει, και μάλιστα ταχέως, ως αποτέλεσμα τόσο της οικονομικής κρίσης όσο και της διάδοσης του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με την έρευνα της Vendora:

Ως αποτέλεσμα σταθερά ανοδικής τάσης, η αγορά μεταχειρισμένων θα διπλασιαστεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Αγοράζουν και πωλούν μεταχειρισμένα προϊόντα άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων, περισσότερο οι ηλικίες από 38 έως 65 ετών.

Εκτός από αυτούς που αγοράζουν μεταχειρισμένα λόγω της εξοικονόμησης χρημάτων, σημαντικό ποσοστό τα προτιμάει λόγω των μοναδικών κομματιών και της ποικιλίας που ανακαλύπτουν.

Οι γυναίκες προτιμούν να αγοράζουν μεταχειρισμένα έπιπλα, ρούχα και βρεφικά είδη, ενώ οι άνδρες μεταχειρισμένα κινητά, αυτοκίνητα, συλλεκτικά είδη και βιντεοπαιχνίδια.

Ένας στους τρεις ερωτηθέντες σκοπεύει να επενδύσει περισσότερο σε αγορές μεταχειρισμένων στο άμεσο μέλλον.

Ολόκληρη η έρευνα και τα αποτελέσματά της είναι διαθέσιμα εδώ

“Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που πρωτοστατούμε σε αυτή τη βαθιά αλλαγή αντίληψης της Ελληνικής κοινωνίας”, λέει ο Robin Schuil, ιδρυτής της Vendora και εκ των ιδρυτών του Marktplaats, μετέπειτα eBay Classifieds στην Ολλανδία. “Η αγορά μεταχειρισμένων αποκτά επιτέλους και εδώ την εικόνα που της αξίζει: είναι μια συνειδητή επιλογή, όχι μόνο λόγω του οικονομικού οφέλους, τόσο για τους αγοραστές όσο και για τους πωλητές, αλλά και επειδή ενισχύει σημαντικά την τοπική κοινωνία, όντας ταυτόχρονα η σωστή επιλογή για το περιβάλλον.”

Η Vendora είναι η νέα μεγάλη υπηρεσία μικρών αγγελιών στην Ελλάδα. Με έτος ίδρυσης το 2017, η Vendora δημιουργήθηκε για να προωθήσει την επανάχρηση προϊόντων μέσω αγγελιών. Με πάνω από 60.000 ενεργές αγγελίες κάθε ημέρα και περισσότερες από 500.000 μηνιαίες επισκέψεις, η Vendora είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο site αγγελιών όλων των εποχών στην Ελλάδα.