Στην εκκίνηση η πρωτοβουλία κατάρτισης 1 εκατ. Ευρωπαίων στο deep tech

    Από: Startup Team

Στο στάδιο της εκκίνησης εισέρχεται μια από τις πιο φιλόδοξες πρωτοβουλίες της Ευρώπης στη μάχη για τη δημιουργία ταλέντων στον χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας. Οι πρώτοι εταίροι ξεκίνησαν ήδη να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία για ταλέντα στον τομέα της υπερπροηγμένης τεχνολογίας, με στόχο την κατάρτιση 1 εκατ. Ευρωπαίων έως το 2025.

Ήδη επτά οργανισμοί και εταιρείες ανέλαβαν τη δέσμευση να στηρίξουν την πρωτοβουλία για ταλέντα στον τομέα της υπερπροηγμένης τεχνολογίας (Deep Tech Talent Initiative) του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ).

Οι πρώτοι οργανισμοί που ανέλαβαν δεσμεύσεις στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας είναι οι JA Europe, Intel, Τεχνικό Πανεπιστήμιο Cluj-Napoca, Abodoo, Computer Vision Center Βαρκελώνης, Generation και Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Τάμπερε.

Αντικατοπτρίζουν δε την πολυμορφία των οργανισμών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία για ταλέντα στον τομέα της υπερπροηγμένης τεχνολογίας: τους παρόχους κατάρτισης, τους χρηματοοικονομικούς υποστηρικτές, τις επιχειρήσεις, τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και τον δημόσιο τομέα.

Οι επτά αυτοί οργανισμοί, μαζί με το ΕΙΤ και τους 3.400 εταίρους του, θα αναπτύξουν προγράμματα κατάρτισης και μαθήματα που θα δώσουν τη δυνατότητα σε Ευρωπαίους εκπαιδευόμενους να βρουν τεχνολογικές λύσεις για τον εξαιρετικά καινοτόμο τομέα της υπερπροηγμένης τεχνολογίας. Λύσει που συνδυάζουν την επιστήμη και τη μηχανική στους τομείς της φυσικής, της βιολογίας αλλά και στον ψηφιακό τομέα.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr