Στην υπερπροηγμένη τεχνολογία επενδύει η Ευρώπη

    Από: Startup Team

Τον επενδυτικό της βηματισμό στην υπερπροηγμένη τεχνολογία (deeptech) επιχειρεί να επιταχύνει η Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει παγκόσμιο προβάδισμα σε νέες και πολλά υποσχόμενες τεχνολογίες. Με αυτόν τον σκοπό, η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρά στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας “Scale Up 100” του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας.

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στον εντοπισμό, την προώθηση και τη στήριξη 100 ελπιδοφόρων εταιρειών υπερπροηγμένης τεχνολογίας στην Ευρώπη, ώστε να εξελιχθούν σε παγκόσμιους πρωταθλητές τεχνολογίας και ενδεχομένως να καταστούν “εταιρείες – μονόκεροι” (με αποτίμηση άνω του €1 δισ.).

Αυτοί οι μελλοντικοί πρωταθλητές υπερπροηγμένης τεχνολογίας θα επιλεγούν μεταξύ των δικαιούχων χρηματοδοτικών προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας που έχουν σημειώσει τις καλύτερες επιδόσεις, καθώς και άλλων εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών προγραμμάτων καινοτομίας.

Η πρωτοβουλία θα βοηθήσει τις εταιρείες να αναπτύξουν στρατηγικές εταιρικής ηγεσίας, να προσεγγίσουν στρατηγικούς επενδυτές και εταίρους, να επεκταθούν σε διεθνές επίπεδο και να δικτυωθούν.

“Η καινοτομία και η υπερπροηγμένη τεχνολογία είναι ζωτικής σημασίας για την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση. Η υπερπροηγμένη τεχνολογία αναδιαμορφώνει τις βιομηχανίες, βελτιώνει τη ζωή και επαναπροσδιορίζει το τι είναι εφικτό. Τροφοδοτεί την οικονομική ανάπτυξη, προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη και αντιμετωπίζει παγκόσμιες προκλήσεις”, σχολίασε χθες η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, κυρία Μαργκρέιτε Βέστεϊγερ.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr