Στο «στόχαστρο» της Google ένας οδηγός ταξί

    Από: Startup Team
A Google logo is displayed at the entrance to the internet based company's offices in Toronto, Ontario, Canada September 9, 2018. REUTERS/Chris Helgren

Έναν οδηγό ταξί στο Λονδίνο έβαλε στο «στόχαστρό» του ο τεχνολογικός κολοσσός Google για κλοπή της επωνυμίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Bloomberg, η Google υπέβαλε μήνυση, ζητώντας αποζημίωση ύψους 12.800 δολαρίων, στον οδηγό ταξί Sohail Nagi που είχε δώσει την επωνυμία «Goooglie Cars» στην εταιρεία του με το λογότυπο να έχει την ίδια γραμματοσειρά με αυτή του τεχνολογικού «γίγαντα».

Το 2012, ο Sohail Nagi είχε συμφωνήσει με την Google, να αλλάξει το λογότυπό του σε μαύρο με μπάλες κρίκετ στη θέση του «Ο» της Google για να δημιουργήσει το λογότυπο «googly». Ο δικηγόρος της Google Maxwell Keay δήλωσε πως αυτό δεν είχε εφαρμοστεί και η αλλαγή πραγματοποιήθηκε αφού η Google είχε καταθέσει αγωγή εναντίον της εταιρείας ταξί.

Ο δικαστής Gordon Nurse δικαίωσε την εταιρεία, ζητώντας από τον Sohail Nagi να καταβάλει το ποσό των 12.800 δολαρίων εντός 28 ημερών και τη Google να προειδοποιεί πως θα μπορούσε να του κάνει έξωση από το σπίτι του στο Λονδίνο.

«Είμαι πολύ φτωχός άνθρωπος και είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσω», δήλωσε ο Nagi στο δικαστήριο.

Ο δικαστής απέρριψε το αίτημα της Google η εταιρεία Goooglie Cars να αλλάξει το όνομά της, επειδή το νέο λογότυπο είναι «εξαιρετικά δύσκολο να συσχετιστεί με την ισχυρή τεχνολογία της Google», ανέφερε.

Πηγή: insider.gr