Τα ρομπότ της Starship ξεκινούν παραδόσεις φαγητού σε πανεπιστήμια

    Από: Startup Team

Οι φοιτητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Starship για παραδόσεις 24 ώρες το 24ωρο και μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν μια κάρτα γεύματος θα καλύπτει συγκεκριμένες παραγγελίες. Τα έξοδα αποστολής κυμαίνονται μεταξύ 1 και 2  δολαρίων και οι παραγγελίες φτάνουν μέσα σε 30 λεπτά.

Ο CEO της Starship Technologies, Lex Bayer, δήλωσε ότι τα ρομπότ θα είναι σε περίπου 100 πανεπιστημιουπόλεις μέχρι το 2021. Η Starship έχει σηκώσει περίπου 40 εκατ. δολάρια που θα την βοηθήσουν σε αυτήν την επέκταση και έχει συγκεντρώσει συνολικά 85 εκατ. δολάρια μέχρι σήμερα.

Ο Bayer δήλωσε ότι τα ρομπότ παράδοσης είναι ιδανικά για πανεπιστημιουπόλεις, όπου συχνά υπάρχουν στενά περάσματα και θέσεις όπου τα αυτοκίνητα δεν επιτρέπεται ή δεν χωράνε να περάσουν. Είπε επίσης ότι τα οχήματα είναι καλά για την τοπική οικονομία, καθώς θα βοηθήσουν τα καταστήματα στην περιοχή. «Γιατί να αγοράσεις ένα εργαλείο από ένα online κατάστημα και να έρθει σε δύο μέρες όταν μπορείς να το αγοράσεις από ένα τοπικό μαγαζί και να το παραλάβεις σε μισή ώρα;», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η εταιρεία μεταφέρει ως επί το πλείστον τρόφιμα, είδη σούπερ μάρκετ και γενικότερα λιανικής πώλησης, αλλά ο Bayer δήλωσε ότι επιθυμεί να ξεκινήσει και παραδόσεις φαρμακευτικών προϊόντων.

Πηγή: startupper.gr