Το 1/5 των αυτοκινήτων που πωλούνται στην Ευρώπη είναι ηλεκτρικά

    Από: Startup Team

Αυξάνεται η δημοτικότητα των ηλεκτρικών οχημάτων (Electric Vehicles -EVs) σε Ευρώπη και Κίνα, ενώ χαμηλή παραμένει επί του παρόντος η διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στην αμερικανική αγορά. Το πρώτο εξάμηνο του 2022 το 20% των νέων οχημάτων, που πωλήθηκαν στην Ευρώπη ήταν ηλεκτρικό, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην ηπειρωτική Κίνα έφτασε το 26%.

Αντίθετα, μόλις το 6% των οχημάτων, που αγοράστηκαν στην Αμερική τους πρώτους έξι μήνες του έτους, ήταν ηλεκτρικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Canalys, οι πωλήσεις EVs, παγκοσμίως, αυξήθηκαν κατά 63% το πρώτο εξάμηνο του 2022, με το 57% των νέων οχημάτων να πωλούνται στην ηπειρωτική Κίνα.

Συνολικά, 4,2 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα πωλήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο το εξεταζόμενο (σσ τα EVs περιλαμβάνουν ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία -BEV- και plug-in υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα -PHEVs).

«Η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα συνέχισε να αυξάνεται το 2022, με αρκετά νέα μοντέλα EVs να έχουν ήδη κυκλοφορήσει φέτος. Οι αυξανόμενες τιμές των καυσίμων ενίσχυσαν περαιτέρω τη ζήτηση και τα κυβερνητικά κίνητρα βοηθούν τους καταναλωτές» αναφέρει σε σχετικό report της η Canalys.

Ωστόσο, όπως προσθέτουν οι αναλυτές, η προσφορά εξακολουθεί να είναι περιορισμένη, οι χρόνοι αναμονής για την παράδοση εκτείνονται σε πολλούς μήνες, ενώ η οικονομική αβεβαιότητα σαφώς και επηρεάζει τις νέες παραγγελίες EV.

 

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr