Το Ελληνικό Μουσείο πληροφορικής έκλεισε τα 15 χρόνια λειτουργίας

    Από: Startup Team

Με τεράστια επιτυχία, συγκίνηση και χαρά διοργανώθηκε στις 18 Μαΐου 2023, η εκδήλωση εορτασμού των 15 χρόνων λειτουργίας του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά. Ταυτόχρονα την ίδια μέρα γιορτάσαμε μαζί με όλους τους πολιτιστικούς φορείς τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χαιρετισμούς από τον Κυριάκο Πιερρακάκη, Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης,

τον Γιάννη Βασιλάκο, Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο στην Κωτσόβολος-Dixons South East Europe, τον Σταύρο Μένεγο, R&D Director της Entersoft, τον Θεόδωρο Φέσσα, Chairman της Quest Holdings και Board Member της InfoQuest Technologies, την κα Εφη Κουτσουρέλη Vice President of the Board of Directors, Quest Holdings SA την Στέλλα Τσιτσούλα, Managing Director της Red Communications και φυσικά από τον Γεώργιο Τσεκούρα τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής που καλωσόρισε όλους τους προσκεκλημένους.

Εκπρόσωποι της Πολιτείας, στελέχη από τον κλάδο της τεχνολογίας καθώς και δημοσιογράφοι αλλά και φίλοι του Μουσείου έδωσαν το παρόν, διασκεδάζοντας, κάνοντας networking και συναντώντας ξανά παλιούς φίλους και συναδέλφους. Στο χώρο στήθηκε και mini έκθεση με εκθέματα από το Μουσείο, τα οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά!

Το Μουσείο φιλοξενεί την πιο πλούσια και σπάνια συλλογή προϊόντων Πληροφορικής στη χώρα. Πάνω από 8.500 αντικείμενα hardware, software, περιοδικά και βιβλία, «αφηγούνται» τις ιστορίες πίσω από κάθε τεχνολογικό επίτευγμα.

Με μότο «Το μουσείο που σου κάνει κλικ», το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής αποτελεί τη «χρονομηχανή της Πληροφορικής» στην Ελλάδα, όπου οι νεότεροι θα γνωρίσουν και οι παλαιότεροι θα θυμηθούν!

O Γεώργιος Τσεκούρας, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής αναφέρει σχετικά: “Ευχαριστώ θερμά όλες και όλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση για τα 15 χρόνια του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής! Eίμαι ευγνώμων για όσους μέσα σε αυτά τα 15 χρόνια, ήρθαν, έμειναν, έφυγαν, ξαναγύρισαν, πρόσφεραν αφιλοκερδώς στο Μουσείο την οποιαδήποτε είδους βοήθεια. Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά τα χρόνια γνώρισα σημαντικούς ανθρώπους και χαίρομαι που πλέον είναι συνοδοιπόροι του Μουσείου.”

Την εκδήλωση υποστήριξαν χορηγικά με Platinum χορηγίες η Entersoft και η Κωτσόβολος Dixons South East Europe, με Gold χορηγία η InfoQuest Technologies και Silver χορηγός ήταν η Canon.