Το Facebook επένδυσε 500 εκατ. δολάρια σε εταιρεία που φτιάχνει βραχιόλι για να ποστάρεις φωτογραφίες με το μυαλό

    Από: Startup Team

Το μέλλον… έρχεται με γοργά βήματα και το Facebook δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω.

Σύμφωνα με το Business Insider, ο αμερικανικός κολοσσός μέσων κοινωνικών δικτύωσης ήρθε σε συμφωνία για την εξαγορά εταιρείας που δραστηριοποιείται στο πεδίο ελέγχου των υπολογιστών με το μυαλό του χρήστη και μάλιστα, η συμφωνία φέρεται να κόστισε περισσότερα από 500 εκατ. δολάρια!

Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, το Facebook εξαγόρασε τον κατασκευαστή ενός ηλεκτρονικού βραχιολιού, το οποίο θα επιτρέπει σε όσους το φορούν να μοιράζονται φωτογραφίες, μεταξύ άλλων, στα κοινωνικά δίκτυα και να κάνουν διάφορες εργασίες στον υπολογιστή τους, μόνο με τη σκέψη τους!

Πρόκειται για την CTRL-Labs, μια 4χρονη startup, η οποία θεωρείται πρωτοπόρος στον αναδυόμενο τομέα της «εγκεφαλικής» διαχείρισης υπολογιστών.

«Το όραμα μας είναι ένα ”βραχιόλι”, που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να ελέγχουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές, τόσο εύκολα, όπως μια φυσική επέκταση της κίνησης», έγραψε χαρακτηριστικά ο Άντριου Μπόσγουορθ, στέλεχος της Facebook.

Το βραχιόλι της CTRL-Labs είναι προς το παρόν σε πειραματικό στάδιο και αναμένεται να πάρει αρκετά χρόνια μέχρι να… τοποθετηθεί στα χέρια μας, το Facebook, ωστόσο, κοιτάζει μπροστά.

Τώρα, για το πώς γίνεται να σκέφτεσαι πράγματα και να γίνονται ηλεκτρονικά, το ”βραχιόλι” CTRL-Labs θα είναι ειδικά σχεδιασμένο, ώστε να ερμηνεύει το μήνυμα που στέλνουν οι νευρώνες από τη σπονδυλική στήλη ενός ανθρώπου και τα οποία κάνουν τους μύες του σώματος να κουνηθούν.

«Αυτό το μήνυμα θα ”μεταφράζεται” σε ψηφιακά σήματα, που θα γίνονται κατανοητά από τις ηλεκτρονικές συσκευές», εξηγεί ο Μπόσγουορθ. «Το ”βραχιόλι” θα κατανοεί την πρόθεση σου, ώστε να μπορείς να μοιραστείς μια φωτογραφία με έναν φίλο, με μία ανεπαίσθητη κίνηση ή απλώς με τη σκέψη σου».

Πηγή: Gazzetta.gr