«Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία» | Δωρεάν Ψηφιακή εκπαιδευτική εφαρμογή – “Kids4thecity”

    Από: Startup Team

Μαθαίνουμε την πόλη παίζοντας.

Στη διάθεση εκπαιδευτικών και μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι τώρα η νέα δωρεάν εφαρμογή (app) «Kids 4 the city» για Android που ανέπτυξε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»!

Τι είναι το χαγιάτι; Ποια είναι η οικία Λασσάνη; Που βρίσκεται το κελί του Παπαδιαμάντη; Πόσα σκαλιά πρέπει να ανεβεί κανείς για να φτάσει στην είσοδο της Εθνικής Βιβλιοθήκης; Μέσα από ερωτήσεις γνώσεων και παρατηρητικότητας που σχετίζονται με μνημεία, αγάλματα και τοπόσημα της πόλης των Αθηνών, μαθητές και μαθήτριες έρχονται σε επαφή με την ιστορική μνήμη της πόλης, ευαισθητοποιούνται ως προς το δημόσιο χώρο και μαθαίνουν την Ιστορία βιωματικά, μέσα από ένα παιχνίδι!

Η εκπαιδευτική εφαρμογή προσκαλεί μαθητές και εκπαιδευτικούς, Αθηναίους και μη, να βγουν έξω και περπατώντας στην πόλη να ανακαλύψουν κάθε γωνιά της, απαντώντας σε ερωτήσεις και συλλέγοντας μνημεία, αγάλματα και εμβληματικά murals.

Αναλυτικότερα, η εφαρμογή προτείνει τρεις διαδρομές με 7 στάσεις ενδιαφέροντος σε κάθε μια. Η πρώτη διαδρομή ξεκινάει από την οδό Πανεπιστημίου και την εμβληματική Αθηναϊκή Τριλογία και καταλήγει στην πλατεία Συντάγματος. Στη δεύτερη διαδρομή η εκκίνηση γίνεται από την Βουλή με κατάληξη στη περιοχή της Πλάκας και στην τρίτη διαδρομή αναδεικνύεται το ιστορικό κτήριο του Δημαρχείου Αθηνών, η περιοχή του Ψυρρή και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με το παλιό εργοστάσιο φωταερίου.

Η Αθήνα σε περιμένει να την ανακαλύψεις!

Είσαι εκπαιδευτικός;

Μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή στο κινητό σου και να ξεκινήσεις την περιήγηση μαζί με τους μαθητές σου!

Είσαι μαθητής;

Μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή στο κινητό σου, να περπατήσεις τις διαδρομές και να απαντήσεις στις ερωτήσεις συλλέγοντας μνημεία, αγάλματα και πόντους! Διεκδίκησε την υψηλότερη θέση στο leaderboard και συναγωνίσου μαθητές από άλλα σχολεία!

Μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή εδώ.