Το Βερολίνο είναι η πιο “έξυπνη” πόλη στην Ευρώπη για το 2023

    Από: Startup Team

Τον τίτλο της πιο “έξυπνης” πόλης της Ευρώπης για το 2023 κατακτά το Βερολίνο. To Λονδίνο στη 2η θέση, η Βαρκελώνη στην 3η, η Ρώμη στην 4η θέση και η Μαδρίτη στην 5η συμπληρώνουν το “top 5” των πιο ευφυών ευρωπαϊκών πόλεων για το τρέχον έτος.

Την παραπάνω εικόνα αποτυπώνει η φετινή αξιολόγηση της εταιρείας Juniper Research, η οποία αναδεικνύει τις κορυφαίες smart cities του κόσμου ανάμεσα στις 50 πιο “έξυπνες” πόλεις παγκοσμίως, αξιολογώντας μια σειρά από κριτήρια.

Οι πέντε πρωταθλήτριες μητροπόλεις της Ευρώπης για το 2023 διακρίνονται σε μια σειρά από τομείς, όπως οι “έξυπνες” μεταφορές και υποδομές, τα smart συστήματα ενέργειας και φωτισμού, η “έξυπνη” διαχείριση της κυκλοφορίας, η χρήση της τεχνολογίας στην καθημερινότητα των πολιτών και η αστική συνδεσιμότητα.

Άλλωστε, όλες οι πόλεις, που κατακτούν τις κορυφαίες θέσεις της ευρωπαϊκής κατάταξης των smart cities για το 2023, έχουν αναπτύξει υπηρεσίες, που αξιοποιούν αποτελεσματικά τα δεδομένα και τη συνδεσιμότητα για να βελτιώσουν τις εμπειρίες των πολιτών.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr