Το 75% των εργαζομένων θέλει καλύτερες ευρυζωνικές υπηρεσίες

    Από: Startup Team

Οι άνθρωποι σήμερα εκτιμούν την αξία του Διαδικτύου περισσότερο από ποτέ, θεωρώντας ότι η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη δεν θα συμβεί χωρίς καθολική πρόσβαση σε γρήγορο και αξιόπιστο Διαδίκτυο. Η σημασία της αξιόπιστης σύνδεσης στο Διαδίκτυο γίνεται σήμερα ακόμη πιο εμφανής λόγω της εξ αποστάσεως εργασίας.

Όπως διαπιστώνει η έκθεση “Cisco Broadband Index” της Cisco, η επιτυχία της υβριδικής εργασίας εξαρτάται από την ποιότητα και τη διαθεσιμότητα του Διαδικτύου. Το 75% των εργαζομένων εκτιμά ότι οι ευρυζωνικές υπηρεσίες πρέπει να βελτιωθούν δραματικά, για να υποστηρίξουν αυτόν τον νέο τρόπο εργασίας.

Σχεδόν οκτώ στους 10 εργαζόμενους (78%), που ρωτήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας, σχολίασαν ότι η αξιοπιστία και η ποιότητα των ευρυζωνικών συνδέσεων είναι σημαντική για αυτούς. Την εξάρτηση από την πρόσβαση στο Διαδίκτυο υπογραμμίζει ξεκάθαρα το γεγονός ότι 8 στους 10 ερωτηθέντες (84%) χρησιμοποιούν ενεργά την οικιακή ευρυζωνική τους σύνδεση για τέσσερις ή περισσότερες ώρες κάθε μέρα.

Εν τω μεταξύ, τρία ή περισσότερα άτομα χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ταυτόχρονα στο 60% των νοικοκυριών. Σύμφωνα με την έρευνα, πολλοί εργαζόμενοι που εργάζονται εξ αποστάσεως χρειάζονται περισσότερα από ένα βασικό επίπεδο συνδεσιμότητας. Για την αντιμετώπιση των απαιτήσεων για την ευρυζωνική τους σύνδεση, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (43%) σχεδιάζουν να αναβαθμίσουν την υπηρεσία Διαδικτύου τους τους επόμενους 12 μήνες.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr