TEDx University of Piraeus 2014 – Time Voyagers

    Από: Startup Team

Αναβιώνοντας Tο ταξίδι μας στο χωροχρόνο.

To TEDx University of Piraeus πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και το ταξίδι των Time Voyagers έφτασε στο τέλος του.

Αρκετές μέρες μετά, μπορούμε πια να ξανά ζήσουμε το ταξίδι μας  μέσω των βίντεο με τις ομιλίες έχουν ανέβει στο διαδίκτυο.

 

Session 1o: Homo Universalis

 

Γιάννης Λαούρης

«Η ζωή μου συνδέθηκε με τις ζωές ανθρώπων που έζησαν πολλά χρόνια πριν από εμένα» Ο Γιάννης Λαούρης σπούδασε στην Ανατολική Γερμανία το ’70, αλλά με τις συνθήκες που επικρατούσαν τότε ένιωθε πως ζούσε το ’40. Μέλος μιας ομάδας επιστημόνων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσπαθεί να εξετάσει πιο είναι το καλύτερο μέλλον για την Ευρώπη μέχρι το 2050. Με άλλα λόγια, οι εμπειρίες του μετράνε ήδη 110 χρόνια! Κοινωνικός επιχειρηματίας βραβευμένος από διάφορους οργανισμούς μας μίλησε για το παρελθόν με ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Μας αποκάλυψε επίσης ότι το κλειδί της επιτυχίας για το σχεδιασμό ενός ιδανικού μέλλοντος, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η αξιολόγηση της συλλογικής σοφίας.

Τι κρατάμε: Το προνόμιο της μακροζωίας δεν θα ανήκει πλέον μόνο στον Αδαμ. Σύντομα θα ζούμε σχεδόν για πάντα. Μπορούμε όμως να διαχειριστούμε αυτή τη κατάσταση;

Η ομιλία.

 

Μείνετε συντονισμένοι για τις επόμενες ομιλίες!

Η ομιλία