Εύκολα tips για να αυξήσετε τους fans της σελίδας σας χωρίς budget.

    Από: Startup Team

Πηγή: www.suit.gr

Κατά καιρούς, έχω ακούσει αρκετούς υποψήφιους πελάτες, ή φίλους να λένε ότι έχουν «ανοίξει» τη δική τους σελίδα στο Facebook, αλλά δεν έχουν δει κάποιο αποτέλεσμα.

Σχεδόν κάθε μέρα, δέχομαι και από ένα invitation από φίλους, που φτιάχνουν σελίδες, πιστεύοντας ότι απλώς καλώντας κόσμο, η σελίδα τους θα γεμίσει fans.

Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή ότι τα social media δεν είναι free! Αν θέλετε να δείτε οποιοδήποτε αποτέλεσμα στη σελίδα σας, τόσο σε fans, όσο και σε συνδυασμό social media και πωλήσεων, θα πρέπει να επενδύσετε χρόνο και χρήμα.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια μικρά tips, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν στο να φέρετε fans στη σελίδα.

1. Δώστε βάση στη στρατηγική

Μη δημιουργείτε σελίδες οι οποίες δεν ακολουθούν κάποια στρατηγική, τόσο στα posts, όσο και στον ρυθμό ανανέωσης. Τα posts πρέπει να είναι συνδεδεμένα τόσο με το brand, όσο και με τις αξίες του. Πέντε (5) posts την εβδομάδα είναι ένα καλό νούμερο για να έχετε engagement με τους fans σας.

2. Προσέξτε το design σας

Ακολουθήστε σωστή στρατηγική και στο design.  To cover photo είναι, κατά βάση, το κύριο design που βλέπει ένας χρήστης, τόσο όταν ο ίδιος επισκέπτεται ένα fanpage, όσο και όταν ένας φίλος του κάνει like σε μια σελίδα. Φροντίστε να είναι καθαρό, αλλά εντυπωσιακό για να «ψήσει» τον κόσμο να γίνει fan στη σελίδα σας.

Cover photos όπως του Oreo και των  Skittles τραβάνε αμέσως τα βλέμματα

3. Χρησιμοποιήστε ένα αναγνωρίσιμο profile picture

Aν έχετε κάποιο γνωστό brand ή πιστεύετε ότι το logo σας είναι αναγνωρίσιμο, μη διστάσετε να το χρησιμοποιήσετε για profile picture. Όλοι όσοι αγαπούν το brand σας θα γίνουν fans, βλέποντας ένα logo που ήδη γνωρίζουν.

Διαβάστε περισσότερα εδώ