8+1 προγράμματα για να ξεκινήσεις τη δική σου startup!

    Από: Startup Team

Τα τελευταία χρόνια είδαμε πολλά παραδείγματα από startups στην Ελλάδα που ξεκίνησαν από το μηδέν αναπτύχθηκαν και έδωσαν πολλές θέσεις εργασίας. Το ελληνικό οικοσύστημα έχει πλέον αναπτυχθεί, όπως υπάρχουν και πολλές ευκαιρίες στο εξωτερικό. Παρακάτω μερικά προγράμματα που μπορείς να προσπαθήσεις να πάρεις μέρος ώστε να ξεκινήσεις και εσύ τη δική σου επιχείρηση!

 

1. 4ος κύκλος του Visa Innovation Program

Οι επιχειρηματίες θα επωφεληθούν από τις ευκαιρίες συνεργασίας με το δίκτυο εταιρικών συνεργατών της Visa, που αποτελείται από τράπεζες, εμπόρους και marketplaces, αλλά και από την άμεση πρόσβαση σε νέες αγορές και πελάτες.

Μάθε περισσότερα εδώ

 

2. 10ος κύκλος του egg της Eurobank

Με την έναρξη του νέου κύκλου της πλατφόρμας egg Start-Up, το egg – enter•grοw•go εισέρχεται δυναμικά στο δέκατο (10ο) χρόνο παρουσίας του στην ελληνική start-up σκηνή, διευρύνοντας περαιτέρω το αποτύπωμά του ως το πλέον αναγνωρισμένο και ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επιτάχυνσης στην Ελλάδα.

Μάθε περισσότερα εδώ

 

3. EIT Digital Venture Program 2022 με χρηματοδότηση έως €25.000 ανά startup

Το EIT Digital Venture Program είναι η μοναδική δράση υποστήριξης της επιχειρηματικότητας που για πέμπτη χρονιά ενισχύει startups σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης, συνδυάζοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιτάχυνσης και καθοδήγησης με χρηματοδότηση. Διοργανώνεται από το Found.ation, που αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη του EIT Digital για την περιοχή των ανατολικών Βαλκανίων (Ελλάδα, Κύπρος, Β. Μακεδονία). Συνολικά, το πρόγραμμα υλοποιείται σε 19 ευρωπαϊκές χώρες.

Μάθε περισσότερα εδώ

 

4. «VentureGarden – Helping People Grow Ideas»

Το δωρεάν καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης μίας νέας γενιάς επιχειρηματιών διανύει με επιτυχία τον 8ο χρόνο του. Το VentureGarden υλοποιείται στην Αθήνα από το Alba Hub for Entrepreneurship and Development (AHEAD), του Alba Graduate Business School, The American College of Greece. Στη Θεσσαλονίκη υλοποιείται από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT – American College of Thessaloniki, μέλους του Κολλεγίου Ανατόλια με την υποστήριξη του The Hellenic Initiative (THI).

Μάθε περισσότερα εδώ

 

5. Δήμος Αθηναίων: Επιχειρηματικός Επιταχυντής INNOVATHENS – 10ος κύκλος

Welcome to the digital age! Το INNOVATHENS, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, διοργανώνει τον 10ο Επιχειρηματικό Επιταχυντή (Business Accelerator), με θέμα τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό (Digital Transformation), προσκαλώντας εταιρίες, οργανισμούς και νεοφυείς επιχειρήσεις να μεταβούν στην ψηφιακή εποχή.

Μάθε περισσότερα εδώ

 

6. 4ος κύκλος του προγράμματος ScaleUp της Endeavor Greece

Το διεθνές δίκτυο της Endeavor Greece επιλέγει τα επόμενα success stories του ελληνικού οικοσυστήματος και τα υποστηρίζει ενεργά προσφέροντάς τους παγκόσμιου βεληνεκούς υπηρεσίες με απώτερο στόχο τη ραγδαία ανάπτυξή τους και την σε βάθος χρόνου αναβάθμιση της Ελληνικής οικονομίας.

Μάθε περισσότερα εδώ

7. 3ο Idea Platform του CapsuleT

Νέους και νέες οι οποίοι διαθέτουν καινοτόμες ιδέες που  θα λύσουν πρακτικά προβλήματα στον τουρισμό μέσω της χρήσης τεχνολογίας, καλεί ο CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, που αποτελεί πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, προκειμένου να συμμετάσχουν στην 3η Idea Platform.

Μάθε περισασότερα εδώ

 

8. Ένας οδηγός για το AIBC Pitch για να χρηματοδοτήσετε την startup σας!

Σε αυτόν τον απλό οδηγό, θα σας δείξουμε πώς το αναδυόμενο Tech Pitch του συνεδρίου Artificial Intelligence & Blockchain (AIBC), τον ερχόμενο μήνα, μεταξύ 20-23 Μαρτίου 2022, στο Ντουμπάι θα μπορούσε να είναι η δική σας ευκαιρία να κερδίσετε έως και 500.000 δολάρια σε επενδύσεις μετοχικού κεφαλαίου και να ξεκινήσετε τη χρηματοδότηση της δικής σας startup, προς το δρόμο για το φεγγάρι και πέρα από αυτό!

Μάθε περισσότερα εδώ

 

8+1. Envolve Award Greece 2022

Το Envolve Award Greece είναι ένας διαγωνισμός επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα για ιδέες ανεξαρτήτως κλάδου και χωρίς αποκλεισμούς. Βραβεύουμε λαμπρές ιδέες παρέχοντας έως €50.000 χρηματοδότηση, καθοδήγηση και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης. Η συμμετοχή πραγματοποιείται ηλεκτρονικά στο ασφαλές περιβάλλον της πλατφόρμας του διαγωνισμού. Άνοιξαν οι αιτήσεις για το Envolve Award Greece 2022! Κάνε αίτησηση με το επιχειρηματικό σου εγχείρημα σε έναν επετειακο κύκλο του διαγωνισμού! Το 2022 το Envolve κλείνει 10 χρόνια παρουσίας στο οικοσύστημα της επιχειρηματικότητας και των startups.

Μάθε περισσόυτερα εδώ