Συνεντεύξεις

DESIGNOUS: Όταν το design συναντά τη δημιουργική σκέψη και την οργάνωση

Μία συνέντευξη γνωριμίας, που εστιάζει στο σκεπτικό πίσω από το design και την αισθητική, σε μία γρήγορα αναπτυσσόμενη εποχή όπου η εικόνα έχει τον πρώτο ρόλο.

Πείτε μας λίγα λόγια για το DESIGNOUS. Τί υπηρεσίες παρέχει το γραφείο σας;

Είμαστε μία πενταμελής ομάδα, που ειδικεύεται στο σχεδιασμό εταιρικής ταυτότητας, στο σχεδιασμό συσκευασίας και στη δημιουργία σύγχρονων ιστοσελίδων.

Από το 2007, παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις έντυπης και ηλεκτρονικής οπτικής επικοινωνίας, για μία πληθώρα πελατών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Βασιζόμαστε στην ομαδική εργασία, στην εμπιστοσύνη και στην άψογη συνεργασία με τους πελάτες μας, ενώ δηλώνουμε εθισμένοι στην τελειότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε κάθε εργασία. Αναλαμβάνουμε κάθε νέο έργο με πάθος, αφοσίωση και δημιουργικότητα, εξασφαλίζοντας ένα αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα.

Η προσέγγισή μας στο design πηγάζει αφενός από την αγάπη για αυτό που κάνουμε και αφετέρου από την ανεξάντλητη ενέργεια και δημιουργική μας διάθεση και γίνεται ολιστικά. Για εμάς, το design είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια. Πιστεύουμε πως το καλό design προσφέρει λύσεις και ουσιαστικά επικοινωνεί το προϊόν ή τις υπηρεσίες ενός brand, είναι το εισιτήριο για την επιτυχία κάθε επιχείρησης.

Με ποια είδη επιχειρήσεων συνεργάζεται το γραφείο σας;

Η πλειοψηφία των πελατών μας, είναι μεσαίες, μικρές και ατομικές. Πιο συγκεκριμένα, εμπορικές επιχειρήσεις, startups, τεχνικές εταιρείες και επιχειρήσεις εστίασης, είναι μερικοί από του κλάδους με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Προσεγγίζουμε όμως με τον ίδιο επαγγελματισμό, κάθε νέα πρόκληση από οποιονδήποτε κλάδο.

Η τριβή μας με μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μας έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίζουμε σε βάθος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να αναπτυχθούν όπως: η αδυναμία να προσεγγίσουν νέο πελατολόγιό, να προβάλουν και να επικοινωνήσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους στο ιδανικό target group ή να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία στην επιχείρησή τους, μέσω μίας ευπαρουσίαστης εταιρικής εικόνας. Στόχος μας είναι να παροτρύνουμε το νέο επιχειρηματία να πάρει την απόφαση να υλοποιήσει αυτό που πάντα ονειρευόταν για το brand του αλλά και να βοηθήσουμε τις νεοσύστατες επιχειρήσεις να καρποφορήσουν, μέσω μίας σωστά δομημένης εταιρικής ταυτότητας και ιντερνετικής παρουσίας. Στοχεύουμε επίσης στην άμεση μετάδοση του μηνύματος σε συνδυασμό με την αισθητική πρωτοτυπία και την καινοτομιά, μέσω του στρατηγικού σχεδιασμού.

Τί παραπάνω προσφέρει το γραφείο σας από άλλα γραφεία;

Στο Designous, σεβόμαστε τις επιθυμίες και τους στόχους των πελατών μας και αναλύουμε τη μεθοδολογία η οποία θα οδηγήσει  την επιχείρησή τους, μέσω των υπηρεσιών μας, σε μία επιτυχημένη πορεία. Συνδυάζουμε graphic design, digital marketing και web design, παρέχοντας λύσεις, βασισμένες σε αποτελεσματική στρατηγική.

Είμαστε οργανωτικοί και απόλυτα συνεπείς στα χρονοδιαγράμματα που θέτουμε ενώ μας αρέσει να χτίζουμε μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας, βασισμένες σε ποιοτικά χαρακτηριστικά. Σε εμάς, ο επιχειρηματίας αποκτά εταιρική ταυτότητα σε μόλις 2 εβδομάδες και ιστοσελίδα σε 5. Δεν αφήνουμε το χρόνο να “απομακρύνει” το στόχο του πελάτη.

Γνωρίζουμε ότι ο κλάδος της γραφιστικής και του web design παρουσιάζει μεγάλη αναβλητικότητα, τόσο από την πλευρά του γραφείου που αναλαμβάνει το έργο όσο και από την πλευρά του πελάτη. Εμείς, εκπαιδεύουμε τους πελάτες μας, από την πρώτη στιγμή, δίνοντας χρήσιμες συμβουλές αναφορικά με την καλύτερη οργάνωση και διαχείριση του workflow, καθιστώντας ευκολότερη την υλοποίηση οποιασδήποτε επιχειρηματικής διαδικασίας.

Παρέχουμε σε κάθε πελάτη αλλά και εν δυνάμει πελάτη μας το eBook με τις βασικές γνώσεις για λογότυπο-συσκευασία-ιστοσελίδα, προκειμένου να γνωρίζουν τις απαραίτητες πρώτες πληροφορίες, είτε συνεργαστούν μαζί μας είτε όχι.

Περιγράψτε μας μία τυπική ημέρα στο γραφείο.

Στο Designous, πιστεύουμε πως η παραγωγικότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευτυχία και την ικανότητα ενός ατόμου να ολοκληρώνει τα καθήκοντα της ημέρας έγκαιρα και με συνέπεια.

Ξεκινάμε λοιπόν την ημέρα μας στις 9:00 ακριβώς, όπου πραγματοποιούμε το ημερήσιο meeting στο οποίο εναποθέτουμε τις σκέψεις μας, οργανώνοντας παράλληλα τα projects και τα tasks με σειρά προτεραιότητας. Αιτήματα-emails απαντώνται άμεσα και έτσι καταφέρνουμε να έχουμε άριστη επικοινωνία με τον πελάτη.

Στο γραφείο μας, ο χρόνος κυλά ευχάριστα και δημιουργικά με χαμόγελα, μουσική και πολλή θετική ενέργεια. Στις 17:00 ακριβώς, κατεβάζουμε “διακόπτες”, κλείνουμε email και τυχόν εκκρεμότητες και σειρά έχει ο προσωπικός μας χρόνος και χώρος.

Πώς βλέπετε την επιχείρησή σας σε 1 χρόνο από τώρα;

Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε έμπνευση για τον επιχειρηματία του σήμερα. Να αναπτύξουμε την καινοτομία και να καταφέρουμε να εδραιωθούμε στην ελληνική αγορά ως πρότυπο δημιουργικό γραφείο, μακριά από τα αστικά κέντρα, μιας και η έδρα μας είναι στο Κιάτο. Σε βάθος χρόνου, στοχεύουμε να αναπτύξουμε περισσότερες συνεργασίες με επιχειρήσεις του εξωτερικού και με επιχειρήσεις που έχουν αυξημένες γραφιστικές απαιτήσεις και δεν αναζητούν απλώς έναν γραφίστα.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there;

“Be relentless in the pursuit of happiness” λένε, να είστε δηλαδή αδιάλλακτοι ως προς την επιδίωξη της ευτυχίας, εμείς θα προσθέταμε και της επιτυχίας. Ακόμη και αν όλοι σας λένε πως δεν θα τα καταφέρετε, εσείς συνεχίστε απτόητοι. Η αγάπη και το πάθος είναι οι “ατμομηχανές” της επιτυχίας!

Κανείς δεν είπε πως το επιχειρείν, είναι κάτι απλό και εύκολο, αυτό είναι όμως που το κάνει τόσο ενδιαφέρον, έτσι δεν είναι; Χρειάζεται υπομονή, επιμονή, αφοσίωση και ειλικρίνεια στον εαυτό σας πρωτίστως και στους πελάτες σας δευτερευόντως.

Τέλεια στιγμή για να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση, δεν υπάρχει. Κάντε το πρώτο βήμα και σιγά σιγά θα δείτε να παίρνει σάρκα και οστά το όνειρό σας.

Μάθετε περισσότερα για εμάς – designous.gr

Ακολουθήστε μας
Facebook: www.facebook.com/designous.gr/
Instagram: www.instagram.com/designous_creative_agency/

Ebook: designous.gr/ebook