Business Model Day by ThinkBiz

    Από: Startup Team

Έχεις μία επιχειρηματική ιδέα, αλλά δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις;

Το Business Model Canvas είναι το εργαλείο που θα σε βοηθήσει να θέσεις τις βάσεις, ώστε να μετατρέψεις την ιδέα σου σε επιχειρηματική δράση! Πώς όμως φτιάχνουμε ένα σωστό και επιτυχημένο Business Model Canvas;

Έλα την Πέμπτη, 10 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) στο Business Model Day, μια ξεχωριστή ημέρα όπου συναντιούνται η δημιουργικότητα και η επιχειρηματική σκέψη σε μια διοργάνωση του ΤhinkBiz, με την υποστήριξη της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΟΠΑ.

Τι είναι;

Πότε: Πέμπτη, 10/3,  12.00-17.00

Πού: Αμφιθέατρο Αντωνιάδου, ΟΠΑ,  Πατησίων 76

Το Business Model Day είναι μια ημέρα αφιερωμένη στο Business Modelling!

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με το Business Model Canvas και η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου καμβά επιχειρηματικού μοντέλου μίας γνωστής startup.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα έχεις την ευκαιρία να ακούσεις τα αποτελέσματα έρευνας στην οποία συμμετείχε το ΟΠΑ, σχετικά με τη στάση των νέων απέναντι στη νεανική επιχειρηματικότητα από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του ΟΠΑ, κα. Κατερίνα Πραματάρη, να μάθεις πώς δομείται σωστά ένα Business Model Canvas από το Θοδωρή Μουλό, COO της Pinnatta, και να δουλέψεις στο πλαίσιο μίας ομάδας για τη δημιουργία του Business Model Canvas με τη βοήθεια μεντόρων.

Μικρά διαλείμματα με διαδραστικά παιχνίδια κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα σε βοηθήσουν να ξεκουραστείς και να διασκεδάσεις μαζί με την ομάδα του ThinkBiz!

Η πρόκληση

Η διαδικασία είναι απλή. Θα σου δοθεί ένας καμβάς και ένα case study μίας γνωστής startup. Θα πρέπει με την ομάδα σου  να ερευνήσεις και να συμπληρώσεις το κάθε κομμάτι του Business Model Canvas, ώστε όταν τελειώσετε, να έχετε δομήσει τη συνολική διάσταση του επιχειρηματικού μοντέλου της startup που θα μελετήσετε. Μετά την συμπλήρωση του καμβά, οι ομάδες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και θα αξιολογηθούν, ώστε να αναδειχθούν οι δύο νικήτριες ομάδες. Μέλη της κριτικής επιτροπής είναι ο κος.  Ιωάννης Μεθόδιος (Ιδρυτικό μέλος ΚΕΜΕΛ), ο κος. Ιωάννης Κώτης (Μέλος ΚΕΜΕΛ) και ο κος. Σπύρος Λιούκας (Ομότιμος Καθηγητής ΔΕΤ ΟΠΑ). Σε όλη τη διαδικασία  θα σε βοηθήσει η ικανότητα, η φαντασία και η δημιουργικότητα σου αλλά  και οι  mentors που θα είναι κοντά σου για να σε καθοδηγήσουν.

Τα έπαθλα

Οι δύο πρώτες ομάδες θα κερδίσουν μια συμμετοχή για κάθε ένα από τα μέλη τους για τα σεμινάρια επιχειρηματικότητας “Project Management και επιχειρηματικότητα: μια υβριδική προσέγγιση” και “Business Ethics”, χορηγία των Critical Path και Diaplous αντίστοιχα.

Δήλωσε συμμετοχή

Η πρόκληση έχει τεθεί. Αν πιστεύεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις, δήλωσε συμμετοχή εδώ. Για συνεχή ενημέρωση κάνε join στο Facebook event και για οποιαδήποτε απορία στείλε το μήνυμά σου στο Facebook Page του ThinkBiz, ή με e‐mail στο info@thinkbiz.gr.