Οι 5 καλύτερες ομιλίες TED για τους ελεύθερους επαγγελματίες

    Από: Startup Team

Πηγή: www.orbi.gr/home

Το TED* ως μια ΜΚΟ, μας δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ομιλίες σπουδαίων ερευνητών, επιστημόνων και επαγγελματιών απ’ όλο τον κόσμο, χωρίς καμία συνδρομή. Γι’ αυτό και σήμερα παρουσιάζουμε τις 5 σημαντικότερες ομιλίες που μπορούν να σε βοηθήσουν να σκεφτείς διαφορετικά όσα σε απασχολούν στα επαγγελματικά σου, αλλά και στη ζωή σου γενικότερα:

Shawn Achor: Το χαρούμενο μυστικό για καλύτερη δουλειά:

Ψυχολόγος, ο Shawn Achor με κωμικό τρόπο παρουσιάζει μια διαφορετική πρόσληψη της εργασιακής ζωής μας. Όπως υποστηρίζει «στην πραγματικότητα η ευτυχία εμπνέει την παραγωγικότητα».

Julie Burstein: 4 μαθήματα δημιουργικότητας:

Η Julie Burstein, ραδιοφωνική παραγωγός και συγγραφέας, μας προτρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε πιο δημιουργικά τη ζωή μας. Στην ομιλία της μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία της δημιουργικής διαδικασίας, παραβλέποντας τα καθημερινά επαγγελματικά εμπόδια που μπορεί να συνάντησε στην προσωπική της προσπάθεια.

Susan Cain: Η κρυφή δύναμη της εσωστρέφειας:

Συγγραφέας και ομιλήτρια η Susan Cain αναφέρει ότι το ένα τρίτο του πληθυσμού είναι εσωστρεφές. Μάλιστα, τα άτομα που χαρακτηρίζονται (και κοινωνικά) ως εσωστρεφή συχνά αισθάνονται ντροπή. Ωστόσο, η ίδια στην ομιλία της θεωρεί ότι τα εσωστρεφή άτομα είναι πιο ταλαντούχα, γι’ αυτό και θα έπρεπε να ενθαρρύνονται και να εκτιμώνται περισσότερο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ