Categories: Articles

21 τρόποι να γίνετε καλύτεροι «ηγέτες»

Πηγή: www.advertising.gr

Οι μεγάλοι ηγέτες, όπως και κάθε άνθρωπος ξεκινούν από τα βασικά…

Ο Les McKeown Πρόεδρος & CEO της εταιρείας Predictable Success, μίας εκ των σημαντικότερων εταιρειών συμβούλων. Ο Les McKeown είναι επίσης συγγραφέας μερικών από τα μεγαλύτερα σύγχρονα best sellers στη συμβουλευτική επιχειρήσεων.

Σίγουρα δεν είναι πυρηνική φυσική. Οι μεγάλοι ηγέτες, όπως και κάθε άνθρωπος ξεκινούν από τα βασικά. Ακολουθούν 21 «λεπτομέρειες»  που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην ηγεσία.

1. Απενεργοποιήστε το κινητό σας. Κι όμως μπορεί να γίνει. Ξεκινήστε από ένα απλό meeting. 
2. Κοιτάξτε τους ανθρώπους στα μάτια. Με λίγη εξάσκηση θα σας γίνει βίωμα.
3. Σκεφθείτε. Διαλέξτε μία συγκεκριμένη ώρα της ημέρας (ή της εβδομάδας εάν πραγματικά «πνίγεστε») και απλά σκεφθείτε. Μην μιλάτε, μη διαβάζετε, μην ακούτε απλά σκεφθείτε.
4. Βγείτε από «καβούκι» του inbox σας. Συνήθως 2 φορές την ημέρα είναι αρκετές για τους περισσότερους ανθρώπους. Εάν για εσάς δεν αρκεί τότε πιθανότατα έχετε σοβαρά ζητήματα επικοινωνίας.
5. Μη χρησιμοποιείτε «ενισχυτικούς» επιθετικούς προσδιορισμούς . Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε έναν επιθετικό προσδιορισμό όπως το «άμεσα», ή κάτι περιφραστικότερο του στυλ «με κάθε τρόπο» απλά αποδυναμώνετε την αξία των όσων επιθυμείτε να γίνουν. Μιλήστε απλά και κατανοητά. 
6. Ρωτήστε «Τι μπορώ να κάνω για εσένα» πολλοί μεγάλοι «ηγέτες» δεν κατανοούν πως συχνά αποτελούν σημαντικότατο στήριγμα για τους ανθρώπους της εταιρείας τους. Δυστυχώς το κατανοούν όταν βρεθούν σε δύσκολη θέση οι ίδιοι.  
7. Βγείτε από το γραφείο σας. Πρέπει να σας είναι σαφές πως η πραγματική δράση βρίσκεται κάπου αλλού μακριά από το πεδίο δράσης σας.
8. Εξοικειωθείτε με τη σιωπή. Χωρίς πολλά σχόλια

Διαβάστε περισσότερα εδώ