Πόσες Ημέρες έχεις να μπεις στο STARTUP.GR? Δες τι έχασες 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Συνέντευξη στο Startup.gr: Φώτης Γονίδης - SealSmile!

Συνέντευξη στο Startup.gr: Φώτης Γονίδης - SealSmile!
Ημερομηνία: 08/05     Εμφανίσεις: 5786

Η SealSmile είναι μια online πλατφόρμα σύγκρισης τιμών, απαραίτητη σε όσους κάνουν τακτικές αγορές από το εξωτερικό. Περιλαμβάνει ήδη τα 60 μεγαλύτερα ηλεκτρονικά Κινέζικα καταστήματα και κυκλοφορεί περισσότερα από 1000 κουπόνια προσφορών. Είναι πιο γρήγορη, και πιο φιλική από τον ανταγωνισμό (σε παγκόσμιο επίπεδο) και παρέχει προσωποποιημένη φροντίδα αγορών.  Με μία πρόταση η SealSmile είναι το one-stop διαδικτυακό μέρος για αγορές από Κίνα.

Ο πυρήνας της ομάδας αποτελείται από το Φώτη Γονίδη που είναι ο Founder & PrincipalEngineer. Ο Frans Buikema είναι ο Business Development Manager & SEO Specialist. Ο Μαρίνος Μαναγούδης είναι ο Communication & Marketing Officer. Ο Πασχάλης Γονίδης είναι ο Content Manager & Curator Specialist, και η Χριστίνα Κανέλα Μαυρουδή είναι blogger και Fashion Specialist. Ο Μαρίνος Μαναγούδης είναι ο Communication & Marketing Officer. Ο Πασχάλης Γονίδης είναι ο Content Manager & Curator Specialist, και η Χριστίνα Κανέλα Μαυρουδήείναι blogger και Fashion Specialist.

Γιατί αποφάσισες να ξεκινήσεις μια δραστηριότητα μόνος/η σου?

Μου αρέσει να αντιμετωπίζω καινούριες προκλήσεις και να δοκιμάζω νέα πράγματα. Τα τελευταία χρόνια εχώ ζήσει σε Ελλάδα, Ολλανδία, Αγγλικά και Τουρκία και έχω εργαστεί σε διάφορους τομείς στην Έρευνα και στη Βιομηχανία. Έχοντας δει το σχετικό κενό στον συγκεκριμένο κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου, αποφάσισα να το εκμεταλλευτώ επαγγελματικά και να το μετατρέψω, από μια ιδέα, σε μια Startup.

 

Σε ποιους απευθύνεσαι και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες σου;

Η Sealsmile απευθύνεται σε όλους όσους αγοράζουν προϊόντα από την Κίνα,  όπως gadgets, κινητά τηλέφωνα, ρούχα και αξεσουάρ, είδη διακόσμησης και σπιτιού κτλ. Τα καταστήματα που συνεργάζεται η SealSmile είναι πολυ-γλωσσικά και αποστέλλουν τα προϊόντα τους σε όλο τον κόσμο. Ως εκ τούτου, το άμεσο κοινό της SealSmile είναι οποιοσδήποτε αγοράζει από ηλεκτρονικά καταστήματα στην Κίνα, από όπου και αν βρίσκεται. Οι στατιστικές αναφέρουν ότι η μεγαλύτερη μερίδα αγοραστών, εκτός της Κίνας,  βρίσκεται στην Αμερική, στη Ρωσία, στην Ευρώπη και στη Βραζιλία.

Επιπλέον, υπάρχει ένα ακόμα πιο μεγάλο κοινό που κάνει συστηματικά ηλεκτρονικές αγορές αλλά δεν έχει ανακαλύψει ακόμα την Κινέζικη αγορά. Σαν SealSmile απευθυνόμαστε σε αυτό το κοινό επίσης, και θέλουμε να του προσφέρουμε μια ευχάριστη εμπειρία, ενημερώνοντας το για τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρονικών αγορών από Κίνα.

 

Κάθε χρήστης της πλατφόρμας σύγκρισης τιμών SealSmile έχει την δυνατότητα:

1)    Να μελετήσει και συγκρίνει περισσότερα από 1εκ προϊόντα από περισσότερα από 60 δημοφιλή καταστήματα της Κίνας.

2)    Να επιλέξει ανάμεσα από 1000 κουπόνια και προσφορές

3)    Να διαβάσει κριτικές προϊόντων και καταστημάτων, οδηγούς αγορών και πληροφορίες σχετικές με την παραγγελία ώστε να νιώσει ασφαλής κατά την αγορά του.

4)    Να απολαύσει μια σειρά από υποστηρικτικές υπηρεσίες που μόνο η SealSmile προσφέρει, όπως προσωποποιημένη υποστήριξη αλλά και διαμεσολάβηση σε περίπτωση δυσκολίας.

 

Τι δυσκολίες συνάντησες και πως κατάφερες να τις αντιμετωπίσεις

Όπως συμβαίνει στην πλειοψηφία των startups, ξεκινάς με ελάχιστους πόρους και καλείσαι σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναπτύξεις ένα προϊόν το οποίο θα είναι ανταγωνιστικό και κερδοφόρο.  Επομένως πρέπει να είσαι αφοσιωμένος στο στόχο σου και να φροντίζεις να αξιοποιείς το κάθε “ευρώ” στο μέγιστο βαθμό.

Τι συμβουλές δίνεις στους νέους επιχειρήματίες out there

Αν πραγματικά πιστεύουν στην ιδέα τους, αξίζει τον κόπο. Εννοείται ότι θα συναντήσουν εμπόδια και δυσκολίες, αλλά αυτό κάνει τη “διαδρομή” ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και αυξάνει το αίσθημα της ικανοποίησης  Μπορεί να ακούγεται κυνικό αλλά το ότι δεν υπάρχουν αξιόλογες δουλειές σήμερα στην Ελλάδα, είναι ταυτόχρονα ένας καλός λόγος να πάρεις πρωτοβουλία και να δοκιμάσεις μια δικά σου ιδέα - καλύτερα από το να παραμένεις αδρανής.

Θα συμβούλευα τους νέους επιχειρηματίες να είναι μεθοδικοί και να παραμένουν συγκεντρωμένοι στο στόχο τους, ώστε να καταφέρνουν να “πιάνουν” τα “milestones” που θέτουν. Πρέπει να είναι σίγουροι ότι έχουν κάνει τους υπολογισμούς τους και αξιοποιούν στο μέγιστο το κάθε ευρώ που ξοδεύουν.

Τι πιστεύεις ότι θα μπορούσε να αλλάξει σήμερα στη χώρα μας;

Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει και το δυναμικό και την ικανότητα να παράξει ποιοτικές και καινοτόμες υπηρεσίες. Είναι αποδεδειγμένο γεγονός πλέον. Η περίοδος της κρίσης αποτελεί μια ευκαιρία να προσπαθήσουμε να γίνουμε πιο δημιουργικοί και παραγωγικοί.  Όπως ανέφερε και ο διεθνούςφήμης Brand Strategist Peter Economides: “This is the best time to be Greek”. ΣτηνSealSmile υποστηρίζουμε αυτήτην πεποίθηση.

Βρείτε τους:

Website:

sealsmile.com

 

Facebook Page:

www.facebook.com/SealSmileShopping

 

Ο Φώτης Γονίδης ήταν ομιλητής στο World Business Angels Investment Forum, 2017, εκπροσωπώντας το South-East European Research Centre (SEERC), και τη SealSmile.BucketListly Photos 2.0

7000+ Free creative common travel photos anyone can use
18-06-2018 - 20:49
δείτε περισσότερα

The Uncomfortable

A collection of deliberately inconvenient everyday objects
18-06-2018 - 16:47
δείτε περισσότερα

Balance Exchange

Exchange Ether and ERC-20 tokens within Balance Manager.
18-06-2018 - 13:30
δείτε περισσότερα

Best Email Scripts

Email scripts that actually get replies 💌
18-06-2018 - 13:00
δείτε περισσότερα

Market Pages

Beautiful marketplace website template for creators
18-06-2018 - 11:46
δείτε περισσότερα

MajorityRules

Live game show where the most popular answer wins
18-06-2018 - 11:45
δείτε περισσότερα

Pilcro - Free Brand Artboards for Google Suite

Get your brand assets in one place. Store and share in Drive
18-06-2018 - 10:42
δείτε περισσότερα

You No Cards

Hide YouTube end cards and channel logo with a single click
18-06-2018 - 10:34
δείτε περισσότερα

World Cup Calendar Blocker

Add lies to your calendar so you can watch the game
18-06-2018 - 10:01
δείτε περισσότερα

Swoup

A digital reward app to automatically save for your goals
18-06-2018 - 10:01
δείτε περισσότερα